skip to content

Ervaringen

Ervaringen

Hieronder vind je een aantal ervaringen van studenten en afgestudeerden aan de Academie voor Klassieke Homeopathie (voorheen het J.T. Kentcollege):

......en dankbaar dat ik mezelf deze opleiding gegund heb.

“De Avkh is een warme, fijne en gedegen opleiding om klassiek homeopaat te worden, waar je naast de medische vakken alles leert over homeopathie, maar ook heel veel over jezelf. Ik ben er enorm gegroeid en dankbaar dat ik mezelf deze opleiding gegund heb.”

Monique Koenders, september 2023

.... het heeft mij een vliegende start gegeven naar een bloeiende praktijk....

Studeren aan de AVKH heeft mij heel veel plezier gegeven, en heeft mijn persoonlijke ontwikkeling vergroot. Nog belangrijker is dat ik mij na vijf jaar (4 jaar theorie en 1 jaar praktijk) zeker in mijn schoenen voel staan om mensen zelfstandig te begeleiden naar gezondheid. De kennis, ervaring en het enthousiasme van de docenten, maar ook de kwaliteitseisen die de AvKH stelt, hebben ervoor gezorgd dat ik weet wat ik doe. Het gebruik van de methode van een Cyclisch Analyse Systeem zorgt ervoor dat je een degelijke werkwijze aanleert waarbij ook andere behandelaars en patiënten kunnen volgen wat je doet en waarom. Iets dat erg belangrijk is om aan de kwaliteitseisen van de beroepsvereniging en de zorgverzekeraars te kunnen voldoen. Waardevol is ook het netwerk van andere klassieke homeopaten dat ik vanuit de opleiding heb meegekregen: je klasgenoten die nu mijn collega’s zijn. Maar ook je docenten die je als collega’s kunt raadplegen.

Het is fijn dat de opleiding een praktijkjaar heeft waarbij je onder supervisie kunt gaan behandelen. Je bouwt alvast je praktijk op maar kunt nog terugvallen op de kennis en ervaring van ervaren homeopaten. Het heeft mij een vliegende start gegeven naar een bloeiende praktijk. 

Maayke Rusken, september 2023

.... ik gun dit iedereen....

Als ik terug denk aan mijn studenten tijd, komt als eerste naar boven: op maat, mijn eigen tempo, schatkamers van Homeopathie. Het is een unieke reis door de eeuwenoude homeopathische kennis vermengd met het  werken aan je therapeutische vaardigheden. Dus je groeit in alle opzichten door de jaren heen. Ik gun dit iedereen: een warme, ondersteunende omgeving waar je een volwaardige homeopaat wordt. 

4-4-2022 Tatjana Rogic

 

.... de kracht van elk homeopatisch middel te mogen ontdekken....

Ik kan terugkijken op een verrijkende en af en toe ook een intensieve periode waarin ik ontzettend veel heb geleerd, inhoudelijk wat betreft de aangeboden vakken, zoals de medische en homeopatische vakken. En niet te vergeten de materia medica. Want wat was het geweldig om de kracht van elk homeopatisch middel te mogen ontdekken en het leren denken in de verschillende miasma's waarin de problematiek zich kan bevinden. De opleiding heeft mij zoveel inzichten gegeven. Ik ben er een vervuld mens door geworden. Het heeft mij gevormd, niet alleen wat betreft de opgedane kennis, maar vooral de doorgemaakte persoonlijke ontwikkeling. Dit alles mag ik met veel dankbaarheid weer meenemen op mijn persoonlijke levenspad.

4-2-2022, Femke Oosterhof-de Vries

 

De juiste afslag...........

Een aantal jaren geleden had ik het gevoel dat ik op een soort kruispunt in mijn leven stond. Ik miste iets in mijn werk en in mijn leven en er schuilde een verlangen in mij om mij verder te ontwikkelen.

Meer en meer vroeg ik mezelf af waar ik echt blij van werd en werd ik bewuster van wie ik was, waar ik stond en waar ik naartoe wilde. En dat waar ik naartoe wilde wist ik eigenlijk al van jongs af aan. Mijn interesse in mensen, in sociale processen, in relaties en verhoudingen maar ook natuurlijke geneeswijzen én gezondheid kwamen voor mij samen in homeopathie. Zo ben ik gestart met de opleiding tot klassiek homeopaat. Eenmaal tijdens de studie bleek de match tussen mij en homeopathie de juiste te zijn. De vakken, de inhoud van de lessen, met name de Materia Medica, fantastisch! Ook de bevlogen leraren en fijne studiegenoten zorgden ervoor dat ik met veel plezier naar de opleiding in Zwolle ging. De opleiding heeft mij veel zelfinzicht gegeven, ik ben gegroeid in veel opzichten. Al met al kijk ik terug op een geweldige en leerzame periode in mijn leven en ben ik super blij dat ik voor mijn gevoel de juiste afslag heb genomen op het kruispunt.

Manon Fontijn – afgestudeerd in februari 2020


Ik wist dat ik hier iets zou vinden wat ik gemist had in de kijk op de mens......

Bij de start van de opleiding had ik nog niet voor ogen dat ik ook daadwerkelijk klassiek homeopaat zou (kunnen) worden. De visie op gezondheid, op de mens als geheel, de visie van de geneeswijze klassieke homeopathie trok me zo dat ik wist dat de opleiding me zou passen en ik me daar thuis zou voelen, een weg waarvan ik wist dat ik deze mocht inslaan. Tijdens en na de basiscursus liet de opleiding me namelijk niet meer los. Ik wist dat ik hier iets zou vinden wat ik gemist had in de kijk op de mens, het leven en ziektes. Dit bleek ook tijdens de opleiding zelf. Ik heb er ontzettend van genoten, ondanks dat het ook in periodes zwaar was. Naast de prachtige vakken is het ook van belang naar jezelf te kijken. En mezelf ben ik tegen gekomen en wat heeft me dat als mens verrijkt en gesterkt. Hiervoor is bij de docenten en binnen de opleiding ruimte om ook dat te kunnen laten zijn, want als therapeut is het van belang dat je jezelf kent en weet wat je van jezelf aan mag (blijven) kijken. De passie van de docenten en hun casussen laten het vak al snel leven. De ruimte voor ieders kijk en zijn, de herkenning, de warmte en het vertrouwen van de opleiding deed mij altijd met veel plezier gaan. Na een aantal jaren mag je dan het praktijkjaar in, en zonder dit eerst als doel te hebben gehad, ben ik hier heel natuurlijk naartoe gegroeid en is het praktijkjaar een jaar geweest van het leren van het vak als klassiek homeopaat en daarin het vertrouwen in jezelf ervaren onder supervisie van de docenten. Een zeer waardevol en helpend jaar om een eigen praktijk vorm te geven. Dit alles heeft me gebracht tot het nu zelfstandig kunnen voeren van een praktijk waar ik ontzettend van geniet. Een waardevolle en leerzame opleiding die mij en de homeopaat/therapeut in mij tot bloei heeft laten komen.

Lisette van 't Over, afgestudeerd juni 2020


Erg waardevol voor mij persoonlijk en als homeopaat.

In 2014 ben ik vol enthousiasme begonnen aan de opleiding homeopathie bij de AvKH. De keuze voor de AvKH was een goede keuze. Ik heb enorm veel geleerd. Niet alleen over het toepassen van een homeopathisch middel, maar zeker ook over mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Dat is erg waardevol geweest voor mij persoonlijk en als homeopaat.

Door de fijne begeleiding van de supervisors heb ik het vertrouwen gekregen om nu zelfstandig te werken als homeopaat in mijn eigen praktijk. Homeopathie is een prachtig vak, wat ik met veel plezier mag uitoefenen.

Linda Oostland, afgestudeerd oktober 2019


Het beste aan de opleiding vond ik het praktijkgedeelte

Twee jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van de SVH in Amersfoort naar de AvKH in Amsterdam. Een overstap brengt altijd onrust met zich mee, maar ik voelde mij erg welkom en al snel op mijn plek. De docenten in Amsterdam zijn echt een team en doen hun best om op 1 lijn te zitten. Dat schept helderheid en houvast. Ze hebben ook veel ervaring, vertellen graag over de praktijk en kunnen goed lesgeven. Het beste aan de opleiding vind ik het praktijkgedeelte. Onder begeleiding bouw je aan je eigen praktijk en heb je al flink wat ervaring opgedaan, voordat je afgestudeerd bent. Ik bouw nu vol vertrouwen aan mijn eigen praktijk en voel me gesteund door zowel mijn leraren als klasgenoten. Ik kan terugvallen op een groot netwerk en kan nog altijd met vragen bij ze terecht. Ik heb van mijn tijd op school genoten en kijk er naar uit om nu een collega te zijn!

Marije Glerum, afgestudeerd oktober 2019


Thuiskomen met veel energie en inspiratie

Ik vond het altijd fijn om op vrijdag naar Zwolle te gaan. De interessante lessen, de achtergrond van zaken te leren kennen, nieuwe kennis op te doen en het horen van ervaringen van de docenten over hun praktijk. Hun inspirerende lessen, het persoonlijk ontwikkelingstraject en het delen van zaken met mijn studiegenoten waren voor mij altijd weer een feest. Ik kwam op vrijdagavond vaak met veel energie en inspiratie thuis. Veel van de stof die op het gebied van homeopathie werd aangeboden was nieuw voor mij. Het voelde voor mij toch een beetje als thuiskomen terwijl ik nooit het gevoel had gehad dat ik iets miste. Het was een duidelijke, nieuwe weg. Deze nieuwe weg bracht mij altijd veel energie.

Sietske Jellema, afgestudeerd juli 2019


Ruimte om mijn eigen kwaliteiten te ontwikkelen

Wat mij heeft doen besluiten om op de avkh te studeren is de ruimte om mijn unieke kwaliteiten en eigenschappen verder te ontwikkelen. De opleiding beidt een zeer gedegen aanbod aan theoretische kennis en de schat aan inspirerende praktijk-ervaring. Verder ervaar ik er een goede sfeer; vertrouwd en 'down to earth' en 'open-minded' tegelijk. Ik heb erg genoten van de studie-tijd. Ik heb vriendschappen voor het leven gemaakt en een fascinerend vak geleerd.

Judith Staats afgestudeerd juni 2019


Uitgedaagd worden om mijn eigen manier van werken te vinden.....

De AVKH heeft voor mij de afgelopen 6 jaar veel betekend. Het waren jaren van persoonlijke groei, waarbij ik mijn eigen obstakels tegenkwam en opruimde, mijn hart openging en er ruimte ontstond voor de ander. Een voorwaarde om een goede therapeut te zijn, is immers om te weten waar je eigen valkuilen liggen en er continu mee aan de slag te zijn. De professionele begeleiding van de docenten aan de AVKH was van grote waarde bij de reis naar mijn kern. Het enthousiasme waarmee docenten hun kennis deelden, maar me ook uitdaagden om mijn eigen manier van werken te vinden, heb ik zeer gewaardeerd. Wat ik nu het meeste mis, sinds mijn afstuderen, is het warme bad van gelijkgestemden, mijn lieve klasgenoten met wie ik samen die groei kon doormaken, het respect dat er altijd was voor ieder zijn/haar eigen proces, aanpak en tempo.

Karin Koeman-Wichers, afgestudeerd maart 2019


Nu ik mezelf beter ken, kan ik me ook beter als therapeut inzetten.

Ik heb bij de AvKH natuurlijk heel veel geleerd over homeopathie, zoals Materie Medica, maar ook Medische BasisKennis en andere vakken. De vakken worden gegeven door docenten met veel ervaring en passie. Maar waar ik het meeste aan heb gehad, is dat ik middels de opleiding veel over mezelf heb geleerd. Dat werd vooral gestimuleerd door het vak persoonlijke ontwikkeling. Dit vak vind ik erg belangrijk binnen de AvKH. Nu ik mezelf beter ken, kan ik me ook beter als therapeut inzetten.

Jan Bot, afgestudeerd februari 2019.


...de plek om te leren hoe je dat kunt doen, er is geen betere!

Ik ben mijn opleiding tot homeopaat begonnen bij de School voor Homeopathie in Amersfoort in 2011. Toen ik daar vastliep ben ik na de zomer in 2015 overgestapt naar de AVKH in Zwolle. Als je van ene opleiding naar de andere overstapt, is het altijd de vraag hoe dat gaat, maar ik werd met open armen ontvangen bij de AVKH. Er werd met me meegedacht met mijn lesprogramma zodat het zo goed mogelijk zou aansluiten en ik zo snel mogelijk door kon richting de praktijkfase. 

De opleiding in Amersfoort was wezenlijk verschillend van die van Zwolle en ik heb het altijd als een verrijking ervaren dat ik die overstap heb mogen maken. Voor mij was de cyclische aanpak, het cyclische denken bij het uitwerken van consulten, in de praktijkfase een welkome aanvulling op wat ik eerder had geleerd in Amersfoort. De praktijkfase is zo ingericht dat je aan het einde gemakkelijk de overstap maakt naar een eigen praktijk. 

Ik zou zeggen, als je iets wilt met mensen helpen en je hebt iets met homeopathie dan is dit de plek om te leren hoe je dat kunt doen, er is geen betere!

Hanneke Wiegers afgestudeerd augustus 2018


Een opleiding met een open mind!

De Academie voor Klassieke Homeopathie was voor mij een goede plek. In deeltijd kon ik hier vele ins en outs van de klassieke homeopathie ontdekken. De AvKH werkt met een mooi docenten team. Vakmensen met passie voor de homeopathie, de mens, èn het onderwijs. Het fijne aan deze opleiding is dat ik er de ruimte heb ervaren om te leren, te ontdekken, te onderzoeken, te twijfelen en verder te zoeken en zo al gaande mezelf te ontwikkelen. Vanuit een open vizier staan docenten en studenten tot elkaar. Er is in de AvKH ruimte om zowel jezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen tot homeopaat, als ook inhoudelijk te scholen in het vakgebied van de homeopathie. De docenten getuigen van een inspirerend vermogen. Staan open voor feedback en weten een zeer uitgebreid curriculum in elke jaarprogramma neer te zetten. En last but not least: De AvKH weet in Nederland de homeopathie goed uit te dragen. Er is aandacht voor netwerken en PR. Communicatie staat er hoog in het vaandel!

Mariëtte Bakker, afgestudeerd in 2016. Eigenaar van de praktijk: www.dehomeopaat.com in Zwolle


Denkbeelden die bij mij weerklank vonden...

Na ongeveer 45 jaar eendimensionaal leven kwam ik terecht bij een Open Dag van de AvkH Zwolle, destijds Kentcollege in Meppel. Er ging een wereld voor me open. Ik maakte kennis met allemaal enthousiaste mensen die met hart en ziel met hun vak bezig waren en die denkbeelden hadden die bij mij weerklank vonden. Dit klopte! En zo ging ik een traject in waarin ik niet alleen vaktechnisch heel veel kennis opdeed, maar waarin ik ook kon en mocht (en eigenlijk onvermijdelijk moest) worden wie ik was. Een aanrader voor iedereen die het gevoel heeft dat er meer moet zijn dan de standaard ratrace.

Karin van den Berg, Heerenveen, afgestudeerd 2016


Verrijkend groeiproces....

Je krijgt bij de AvKH alle belangrijke instrumenten aangereikt om tzt. het mooie beroep van klassiek homeopaat te kunnen uitoefenen.
Ik heb deze opleiding als een verrijkend groeiproces ervaren en zou dit daarom voor geen goud gemist willen hebben.
Eva Visscher, afgestudeerd 2017.


Dat wil ik ook leren..... met ruimte om mijn eigen ontwikklingsweg te gaan.

Nadat mijn dochtertje van 6  intensief homeopathisch behandeld is, en helemaal gezond, blij en lekker in haar vel kwam wist ik:"dat wil ik ook leren!" Ik had nog nooit van homeopathie gehoord. Tijdens de open dag was het echt thuis komen. Ik viel van de ene verbazing in de andere, een hele school vol met mensen met ongeveer dezelfde  'rare' ideeen als ik, ze hadden er zelfs hun werk van gemaakt! Zo deskundig, passievol en betrokken. Dat gevoel is gebleven. Het voelde als een prijs dat ik 6 jaar lang een vak mocht leren wat zo compleet en mensgericht is als homeopathie.Natuurlijk moet er flink gestudeerd worden, toch is dat prima gegaan met 3 kleine kinderen en een man op zee. Echt, jij kunt dat ook, ga er gewoon voor. Op de AVKH heb ik de basis van ons vak degelijk en stap voor stap mogen leren. Niet alleen homeopathie vakken, maar ook psychologie en medische vakken komen aan bod. Logisch, je leert de hele mens behandelen, daar heb je kennis voor nodig. Tegen de tijd dat ik afgestudeerd was, kon ik met een mooi patiënten bestand mijn praktijk uitbouwen.Sindsdien is mijn praktijk met ongeveer 75-100 patiënten per jaar gegroeid, ik werk niet alleen regionaal maar door heel Nederland, Europa en daarbuiten. Zo gaaf.

Het fijne aan de AVKH is dat je een degelijk raamwerk aangeleerd krijgt, vanuit diverse stromingen in ons vak en tegelijkertijd heel veel ruimte krijgt je eigen ontwikkelingsweg te gaan. Jouw waarheid te toetsen. Immers, de kracht van jouw praktijk hangt samen met je eigen kracht en kwaliteit.

Mocht je nog twijfelen, ga mee lopen. Neem een kijkje op een open dag en ga gewoon starten. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt.

Mireille Veninga, 2013 afgestudeerd


Houd je doel in gedachten maar geniet, ervaar en beleef met volle aandacht en geduld de reis er naar toe…

Mijn ‘reis’ met alle hobbels en (val)kuilen gedurende de opleiding aan de AvKH in Zwolle heeft mij als mens en nu ook als klassiek homeopaat doen groeien én bloeien. Met dankbaarheid kijk ik dan ook terug op een inspirerende en waardevolle periode aan de AvKH. Door de gedegen opleiding met een betrokken docententeam én het door de opleiding ontwikkelde CAS-systeem krijg je alle handvaten aangereikt om vanuit het laatste praktijkjaar of de praktijkjaren (onder supervisie) door te stromen naar je eigen praktijk. Omdat je in dat jaar (of die jaren) minimaal 36 consulten bij 12 patiënten moet doen om te kunnen afstuderen begin je dus al gelijk je praktijk met eigen patiënten. Door deze opzet heb ik de overgang naar de eigen praktijk als een vloeiende lijn ervaren. Ik bemerk tevens door reacties vanuit mijn huidige werkgroep met zeer ervaren homeopaten dat ik een kwalitatief hoge en gedegen opleiding heb genoten. De mensen die nu de opleiding volgen wens ik alle succes toe en de mensen die op zoek zijn naar een goede opleiding tot klassiek homeopaat kan ik de AvKH van harte aanbevelen!

Sjoukje Karagiaouris, afgestudeerd september 2014


Leren is niet louter kennis vergaren. Leren betekent graag willen begrijpen en iets liefhebben om wat het is.

Na zes jaar studie aan de Academie voor Klassieke Homeopathie in Zwolle is het dan zover: ik ben klassiek homeopaat.
Een mooi moment, maar ook een vreemd moment. Een keerpunt. Het waren voor mij zes mooie jaren waar ik met plezier naar terugkijk. Niet altijd even makkelijk, maar nu weet ik dat de basis goed is.
Dit is wat deze opleiding mij heeft meegegeven: een stevige basis om te beginnen.
Ik ben nu bezig met mijn eigen praktijk en dat is wat ik sterk vind aan deze opleiding: tijdens de praktijkjaren ga je je eigen praktijk opbouwen met de ondersteuning die je nodig hebt. En klaar is klaar! Dan staat je praktijk.
Voor degenen die bezig zijn met de opleiding: geniet ervan en heel veel succes!

Sucha Hanekamp, afgestudeerd in juni 2014


De Academie voor Klassieke Homeopathie, een bewuste keuze

"Toen ik eenmaal had besloten dat ik homeopathie wilde gaan studeren, heb ik eerst een studie gemaakt van de beschikbare opleidingen. De AVKH in Zwolle (voorheen in Meppel, red.) was niet bepaald de dichtstbijzijnde optie. Voor mij wel de enige. Bij de open dag wist ik: hier hoor ik thuis! Zo voel ik het nu, een jaar later, nog steeds.
Alle leraren zijn zeer ervaren in hun vak, maar nog belangrijker: erg enthousiast en betrokken! Allen houden ze oprecht van wat ze doen en deze liefde is voelbaar in de lessen. De lessen worden levendig gegeven en het grote enthousiasme dat hierin terug komt, werkt zeer motiverend!
Een tweede belangrijk aspect in mijn keuze voor deze opleiding is de aandacht die wordt geschonken aan persoonlijke ontwikkeling en visie. Zelf heb ik ervaren dat hoe beter ik mijzelf ken, hoe beter ik anderen kan (her)kennen. Deze kennis is uiteindelijk zeer waardevol in het vak van homeopaat.
Daarbij hecht de AVKH veel waarde aan het zelf ontwikkelen van een visie door de leerling, en dat de leerling niet per definitie de visie van de school of de leraren overneemt.
Ik voel me prettig bij het feit dat deze school blijft bij hun visie en gevoel over wat goed is voor de school en de leerlingen. Hoe moeilijk dit ook kan zijn, er wordt geen haar vanaf geweken. Dit resulteert in een eerlijke, open school waar leraren les geven die hun hart volgen. En als leerling kan ik hier in ieder geval mijn hart ophalen."

Elsa Nieuwerf, 25 jaar, studente, woonachtig in Den Haag


Ik heb echt het gevoel dat ik kwaliteit kan leveren

"Mijn praktijk begint steeds beter te lopen. Ik mag absoluut niet klagen over het aantal patiënten, het loopt mooi door nu. En ook al was het heel erg druk in het praktijkjaar (wat ik mezelf natuurlijk ook deels aan heb gedaan), ik heb echt het gevoel dat ik goed voorbereid ben waardoor de overgang naar mijn praktijk heel soepel verloopt. Ook qua zelfvertrouwen en kennis heb ik ontzettend veel geleerd. Wat maakt dat ik ook écht bezig kan zijn met mijn patiënten en niet zozeer met mijn eigen dingen. 

Dat wil ik jullie toch nog even meegeven, want er wordt natuurlijk heel wat afgeklaagd over de hoeveelheid werk en de druk van het praktijkjaar (ook door mij). Maar nu die druk weg is van het moeten (voornamelijk door jezelf opgelegd moeten natuurlijk), ben ik toch erg blij dat het zo is opgezet. Want nu heb ik echt het gevoel dat ik kwaliteit kan leveren en niet maar wat aan rotzooi. Dus bij deze nog even een compliment naar het Kentcollege (nu Academie voor Klassieke Homeopathie, red)."

K.H., afgestudeerd in januari 2011


De individuele begeleiding van ervaren docenten was perfect

"Mijn vaardigheden in gesprektechnieken en het afnemen van anamneses zijn ontzettend verbeterd. Door de stagekliniek aan school waarin de studenten zelf patiënten behandelen heb ik veel geleerd.

Je leert namelijk niet alleen van de dingen die je goed doet, maar ook (vooral) van de dingen die je fout doet. De individuele begeleiding van ervaren docenten was perfect. De docenten tonen zich heel betrokken bij de studenten. Het CAS-systeem heeft mij fantastisch geholpen om de informatie uit de consulten te ordenen. Als stappenplan heeft het mij geholpen om hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Verder is de miasmaleer een zeer bruikbare lijdraad gebleken om het genezingsproces goed in kaart te brengen en te volgen. "

C.L., afgestudeerd in april 2011


In werkgroepen met andere homeopaten merk ik dat vooral de uitgebreide praktijkjaren bijdragen aan een soepele overgang naar een eigen praktijk

"Ik ben nu een aantal jaren bezig in mijn eigen praktijk voor klassieke homeopathie in Haren (Groningen). Door de gedegen opleiding op het Kentcollege (nu Academie voor Klassieke Homeopathie, red) was de overgang voor mij niet zo groot.

In de werkgroepen waar ik in zit merk ik dat vooral de praktijkjaren op het Kentcollege hieraan hebben bijgedragen. Op het Kentcollege hebben we in de praktijkjaren minimaal 36 consulten moeten doen bij 12 patiënten, voordat we konden afstuderen. En daarnaast nog de mensen die op school behandeld werden. Andere opleidingen hebben minder consulten als eis, voordat er afgestudeerd kan worden.

Daarnaast merk ik dat ik een gedegen kennis van de homeopathische middelen heb meegenomen vanuit de opleiding naar de eigen praktijk. Dit maakt dat je het starten van een eigen praktijk geen sprong in het diepe wordt."

Chris Schaafsma, afgestudeerd juni 2007

Ik kan de opleiding op deze academie dus erg aanraden!

"De oplieding was niet in de regio waar ik woonde, maar ik had er graag een lange reis voor over om er te komen. Ik vond de sfeer betrokken en aangenaam. De lesinhoud en het studiemateriaal waren prima.

Het vak is erg inspirerend. De noodzakelijke medische scholing was niet droog en alleen medisch, maar er werden ook verbanden naar de homeopathie gelegd. De docenten waren heel plezierig, ook in de begeleiding bij het behandelen van je (oefen)patiënten.

De bijscholingen op het college geven nieuwe ontwikkelingen en ook andere inzichten. Ik kan de opleiding op deze academie dus erg aanraden!"

Jannie Bos, afgestudeerd in februari 2004


De opleiding was de beste investering in mezelf!

"Ik draag het Kentcollege (nu AVKH, noot red.) een warm hart toe. Ik heb veel geleerd, maar ik ben gegroeid door de gerichte aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. Een warme sfeer en een sterk team kenmerken voor mij het Kentcollege.

Nu na de opleiding merk ik dat ik een stevige basis heb. De opleiding was de beste investering in mezelf!!"

Mieke Pape, afgestudeerd in juni 2010


Het is een vak waarin je zoekt naar de kern en de lijn in iemands leven

"Na 25 jaar in de gezondheidszorg te hebben gewerkt en na het bezoeken van een open dag op het Kentcollege is mijn idee over ziekte en gezondheid 180 graden omgedraaid. Ik zie nu in de praktijk dat ziekte nooit 'zomaar' ontstaat. En dat blijft het inspirerende in de homeopathie. 

Het is een vak waarin je zoekt naar de kern en de lijn in iemands leven. Elke keer weer voel ik mij zeer vereerd dat ik mag toetreden tot een stukje van het diepste in een mens en dat ik dan ontdek wat het pure is in die mens, terwijl dat voor de buitenwereld allang niet meer zichtbaar is. De hele opleiding is zo verweven met alles wat belangrijk is om iemand te genezen, dat zelfs de gezondheidsvakken als anatomie en fysiologie interessant zijn om te volgen, zelfs al heb je een gedegen medische achtergrond.

Met het meedraaien in de (door de NVKH verplichte) maandelijkse werkgroep kom ik erachter dat ik een gedegen opleiding heb genoten op de echt klassieke manier zoals Hahnemann het bedoelde."

J. v. Nouhuys, afgestudeerd mei 2010


Jouw ervaringen hier? Dat zouden wij leuk vinden!

Up