skip to content

Nascholingen

Nascholingen bij de AvKH

Elk jaar organiseert de Academie voor Klassieke Homeopathie een aantal nascholingen en seminars voor klassiek homeopaten.  We proberen steeds interessante sprekers te vinden die een boeiend en leerzaam verhaal te brengen hebben.

We zijn bezig met het organiseren van de nascholingen voor 2022, maar ook voor 2023 en zelfs al 2024. Er zijn een aantal nieuwe nationale en internationale sprekers/homeopaten waarmee we in gesprek zijn. 

Sinds de Corona periode hebben we ervaring opgedaan met online nascholingen en/0of cursussen. Het doel is steeds om u in levende lijve in Zwolle te ontvangen. Soms leveren we als extra service een livestream/webinar. Indien dat zo is vermelden we dat expliciet. Anders is er alleen een mogelikheid de nascholing of cursus in Zwolle te volgen. Bij het inschrijfformulier kunt u aangeven, indien we bieden anbieden of u live of webinar wilt. De masterclass holistische tumortherapie is volgeboekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan ben je als eerste daarvan op de hoogte.

Nascholingen - Overzicht

Juglen Zwaan over voeding bij kanker

Datum : 24 september - 10.00 - 17.00 uur

Locatie : AVKH Dokterspad 2 in Zwolle (geen webinar)

Juglen Zwaan is auteur en spreker over de relatie tussen voeding en gezondheid. Hij studeerde Voeding & gezondheid aan de Open Universiteit om meer kennis te krijgen en die ook gefundeerd over te dragen. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies. Hoewel supplementen in zijn visie van nut is geldt voor hem de filosofie voor een nieuwe liefde: de heilzame kracht van onbewerkte voeding zoals groente, fruit, noten, granen en peulvruchten. Tijdens deze scholingsdag vertelt Juglen over de invloed van voeding op kanker. Wat zijn de laatste onderzoeken en welke praktische tips kun je iemand meegeven naast een dieet. Aan het eind van de dag heb je een duidelijk idee wat jij je patiënt kunt adviseren. 

Meer informatie en inschrijven

Gemmo-therapie online met Nancy Popieul

Datum : 6 en 13 oktober - 10.00 - 17.00

Locatie : Alleen online: dus thuis bij jou.

Tijdens onze 9-daagse Masterclass is er een korte introductie door Hugo Plug over Gemmo geweest. De reacties die we kregen deed ons besluiten 2 volle dagen rondom Gemmo te organiseren door Europaas bekendste Gemmo-therapeute: de Belgische Nancy Popieul. 

Zoals je gewend bent van de AVKH helpen we jou door de hoge kwaliteit nascholingen waarbij je antwoorden krijgt op je vragen en met kennis die je direct in je praktijk kunt inzetten. Zo ook deze 2-daagse online nascholing over Gemmo. Een uitgebreid werkboek krijg je natuurlijk bij deze opleiding zodat je ook later veel kunt teruglezen.

Gemmotherapie gebruikt de embryonale eigenschappen van een groeiende plant: de knoppen of nieuwe uitlopers van bomen en struiken. Gemmotherapie kan worden gedefinieerd als een manier om de cellulaire energie en de vitale eigenschappen door te geven, om ons eigen organisme te ondersteunen en onze gezondheid te behouden. 

Klinische gemmotherapie werkt ondersteunend op het metabolisme, fysische processen en ontgifting.

Auryn en de AVKH werken met deze nascholing samen. Goed voor ons beiden en de homeopathie! 

Meer informatie en inschrijven

Gezondheidsrecht in de praktijk

Datum : 26 november - 10.00 - 17.00. Inloop vanaf 09.30

Locatie : Dokterspad 2 in Zwolle

En jij dacht dat gezondheidsrecht saai is? Op deze dag ervaar jij wat het is om rehter te zijn of aangeklaagde homeopaat. 

De impact van een officiele klacht wordt enorm onderschat door de meesten van ons. Slapeloze nachten, veel kosten en een sluimerende twijfel bij elke patiënt. Toch kun je veel voorkomen door een paar praktische zaken te regelen en te doen. 

Wat dat is hoor je op deze nascholingsdag. 

 

De nascholing gaat over bewustwording van medisch ethische basisvraagstukken in de praktijk van de homeopathie en over de kennis en vaardigheden die bij kunnen dragen om het klachtrecht zowel voor de patiënt/cliënt als voor de therapeut (zowel inhoudelijk als juridisch) zo goed mogelijk te laten verlopen

Meer informatie en inschrijven

Rosina Sonnenschmidt

Datum : 26 en 27 maart - 10.00 - 17.00 uur.

Locatie : AVKH Dokterspad 2 in Zwolle (geen webinar)

Wat een mooi weekend was dit. Niet alleen voor de AVKH-studenten die al op vrijdag een les van haar hadden maar ook in het weekend. Dat zij het bijzonder vond lees je bij het kopje "Een compliment" op deze pagina. 

 

Op 26 en 27 maart is er een speciaal weekend over kanker met Rosina Sonnenschmidt. De Engels sprekende Duitse behandelt voornamelijk chronische ziekten en dan met name kanker. Ze heeft onderzoek gedaan naar de miasmatische invloeden op het genezingsproces bij kanker. Rosina komt twee dagen spreken over de Miasmatische Kankertherapie wat ze als een procesbehandeling ziet. Vanuit haar anatomische en fysiologische kennis is zij in staat om de oorzaken van kanker te duiden. De uitstapjes die ze maakt naar de Organon van Hahnemann zijn kleine cadeautjes die nogmaals benadrukken hoe waardevol het is daarin te blijven lezen. Om ook de rol van muziek in het helingsproces te benadrukken is er een speciaal muzikaal intermezzo.

Let Op! Deze nascholing is alleen geschikt voor afgestudeerde homeopaten, of voor studenten vanaf jaar 3 en hoger.

Meer informatie en inschrijven

Masterclass Holistische Tumor Therapie

Datum : 9 Zaterdagen. Start op 9 oktober 2021, laatste dag 21 januari 2023 - 10.00 tot 17.00 uur

Locatie : ROC Landstede, Dokterspad 2, Zwolle

Volgeboekt! In overleg met de docenten wilden we een beperkte groep toelaten tot deze Masterclass om zo kwaliteit te waarborgen. 

De Academie voor Klassieke Homeopathie heeft een paar jaar geleden Dr Jens Wurster uitgenodigd om een nascholing te geven over de homeopathische behandeling en genezing van kanker en gemetastaseerde tumoren. Deze nascholing is destijds zeer goed ontvangen en er bleek behoefte om over een langere periode vanuit de breedte meer casuïstiek te bespreken. Daar geven wij gehoor aan.

In gesprekken met homeopaten zien we dat kanker een steeds grotere rol inneemt in ons patiënten bestand. Geen wonder want één op de drie mensen krijgt kanker en is inmiddels met afstand doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Als homeopaten voelen we ook de urgentie om aanvullend gedegen advies en behandeling te kunnen bieden. Ook als mensen de boodschap van de oncoloog hebben gekregen dat ze zijn uitbehandeld.

In een cyclus van in totaal 9 lesdagen verspreid over 16 maanden presenteert de AVKH een masterclass holistische tumor therapie onder begeleiding van 5 verschillende docenten uit binnen- en buitenland. Tenzij het niet anders kan, is deze nascholing alleen live te volgen. 

Meer informatie en inschrijven

Up