skip to content

Nascholingen

Nascholingen bij de Academie voor Klassieke Homeopathie

Elk jaar organiseren we een aantal nascholingen en seminars voor klassiek homeopaten.  We proberen steeds interessante sprekers te vinden die een boeiend en leerzaam verhaal te brengen hebben. We zijn bezig met het organiseren van de nascholingen voor dit jaar en zelfs al 2024. Er zijn een aantal nieuwe nationale en internationale sprekers/homeopaten waarmee we in gesprek zijn. Kijk of er een dag tussen zit die jou aanspreekt. De masterclass holistische tumortherapie is volgeboekt. In principe worden alle nascholing live gegeven, niet online. Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld in de omschrijving.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan ben je als eerste van onze bij/nascholingen op de hoogte.

! Kies eerst alle nascholingen die u wilt volgen en voeg ze toe aan het winkelwagentje en verstuur dan a.u.b. het formulier in één keer voor allemaal tegelijk!


Overzicht

Rajan Sankaran na 25 jaar weer in Nederland

Datum : 20, 21 en 22 oktober 2023 - 10.00 - 17.00 uur

Locatie : Dokterspad 2 8025 AW Zwolle

Rajan Sankaran is al ruim 35 jaar een van de belangrijkste homeopaten ter wereld. Hij werkt als leraar in zijn Homeopathic College in Bombay waar het behandelen van patiënten centraal staat. Zijn vragen en antwoorden over de waarde van Delusions, de rangorde van ziektetoestanden heeft hem tot een systeem gebracht die we allemaal wel herkennen: het systeem van de rijken, de miasma's en de levels. 

Zijn adagio is: een homeopaat moet een volslagen idioot zijn om steeds maar te ontdekken wat de patiënt bedoeld. Dat is zijn leidraad in de anamnese techniek: de Wat vraag is belangrijk en niet de Waarom. Zo leer je waar de energie in de casus zit. 

Studenten van welke opleiding dan ook hebben altijd een pré bij ons. Speciaal voor hen is er op vrijdag voorafgaand een extra dag ingepland. 

Let op! Vroegboekkortingen zijn tot 1 april. Voor de prijzen daarna zie de tabel onderaan.

Meer informatie en inschrijven

Resie Moonen over Palliatieve zorg en Plantenfamilies

Datum : 18 november 2023 - 10.00 - 17.00 uur

Locatie : Dokterspad 2 8025 AW Zwolle

Resie heeft de taak om dit jubileumjaar af te sluiten en zoals ze dat eigenlijk altijd doet: sprankelend met een groot gevoel voor humor. Op zaterdag gaat ze een aantal plantenfamilies met ons doornemen, met van iedere familie meerdere middelen met natuurlijk de videocasuistiek. Er komen ook onbekendere middelen langs die soms zo raak kunnen zijn.

Speciaal voor studenten en AvKH afgestudeerden heeft ze tegen een kleine vergoeding op vrijdag een minder vrolijk onderwerp: palliatieve homeopathische zorg. Een mogelijkheid om je daarvoor in te schrijven heb je als (oud)student op de reünieuitnodiging al gehad en krijg je nog via de nieuwsbrief. 

 

Meer informatie en inschrijven

Franc Müller: Het Potentie-Raadsel in Baarn 2024

Datum : 13 april 2024 (dat is dus volgend jaar!) - 10.00 tot 17.00 uur. Welkom vanaf 09.30

Locatie : Paaskerk in Baarn

Elke homeopaat, beginnend en ervaren, kent het probleem: een nieuwe patiënt, je hebt een passend geneesmiddel gevonden, maar dan....welke potentie moet je hem of haar geven?

Velen van ons die al langer praktiseren, hebben wel een manier gevonden om daarmee om te gaan. Maar weet je eigenlijk wel wat je waarom doet? En zou het niet beter kunnen? Daarover gaat deze nascholing. 
Om te begrijpen waarom je welke potentie voorschrijft en wat voor wijze ingenomen je adviseert, is het van belang om bij het ontstaan van de verschillende potenties stil te staan en te bestuderen waarom en hoe Hahnemann het zelf deed en hoe grote homeopaten het na hem zijn gaan doen.
Franc heeft in zijn nieuwe boek “het Potentie-Raadsel” Hahnemanns zoektocht en ontwikkeling beschreven, wat er na zijn dood is veranderd en ontwikkeld, hoe de reeks C30, C200, M, enzovoort is ontstaan, maar ook wat Hahnemann zelf deed, wat een aantal grote bekende homeopaten deed en dacht, en welke praktische aanwijzingen er gegeven kunnen worden voor een bewust en methodisch voorschrijven van zowel C als Q (vaak foutief LM genoemd) potenties.
De inzichten die daaruit komen gecombineerd met de ervaringen uit de praktijk hebben geleid tot een serie handvaten om voor jezelf te bepalen wat jij denkt wat, voor deze patiënt met dit geneesmiddel, de genezende impuls zou kunnen zijn. die zullen deze dag behandeld worden.

Kortom een dag voor inzicht in het wezen van de potenties, hoe ze in de praktijk bewust te gebruiken en zoveel mogelijk geneesmiddelverergeringen te voorkomen én effectiever voor te schrijven zodat je betere resultaten krijgt.

Meer informatie en inschrijven

Masterclass Holistische Tumor Therapie

Datum : 9 Zaterdagen. Start op 9 oktober 2021, laatste dagen 21 januari 2023 en 11 februari - 10.00 tot 17.00 uur

Locatie : Dokterspad 2, 8025 AW Zwolle (geen webinar)

Volgeboekt! In overleg met de docenten wilden we een beperkte groep toelaten tot deze Masterclass om zo kwaliteit te waarborgen. 


De Academie voor Klassieke Homeopathie heeft een paar jaar geleden Dr Jens Wurster uitgenodigd om een nascholing te geven over de homeopathische behandeling en genezing van kanker en gemetastaseerde tumoren. Deze nascholing is destijds zeer goed ontvangen en er bleek behoefte om over een langere periode vanuit de breedte meer casuïstiek te bespreken. Daar geven wij gehoor aan.

In gesprekken met homeopaten zien we dat kanker een steeds grotere rol inneemt in ons patiënten bestand. Geen wonder want één op de drie mensen krijgt kanker en is inmiddels met afstand doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Als homeopaten voelen we ook de urgentie om aanvullend gedegen advies en behandeling te kunnen bieden. Ook als mensen de boodschap van de oncoloog hebben gekregen dat ze zijn uitbehandeld.

In een cyclus van in totaal 9 lesdagen verspreid over 16 maanden presenteert de AVKH een masterclass holistische tumor therapie onder begeleiding van 5 verschillende docenten uit binnen- en buitenland. Tenzij het niet anders kan, is deze nascholing alleen live te volgen. 

Meer informatie en inschrijven

Up