skip to content

Nascholingen

Nascholingen bij de Academie voor Klassieke Homeopathie

Elk jaar organiseren we een aantal nascholingen en seminars voor klassiek homeopaten.  We proberen steeds interessante sprekers te vinden die een boeiend en leerzaam verhaal te brengen hebben. We zijn bezig met het organiseren van de nascholingen voor dit jaar en zelfs al 2024. Er zijn een aantal nieuwe nationale en internationale sprekers/homeopaten waarmee we in gesprek zijn. Kijk of er een dag tussen zit die jou aanspreekt. In principe worden alle nascholing live gegeven, niet online. Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld in de omschrijving.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan ben je als eerste van onze bij/nascholingen op de hoogte.

! Kies eerst alle nascholingen die u wilt volgen en voeg ze toe aan het winkelwagentje en verstuur dan a.u.b. het formulier in één keer voor allemaal tegelijk!

Overzicht

Rajan Sankaran na 25 jaar weer in Nederland

Datum : 20, 21 en 22 oktober 2023 - 10.00 - 17.00 uur

Locatie : Dokterspad 2 8025 AW, Zwolle, Nederland

Rajan Sankaran is al ruim 35 jaar een van de belangrijkste homeopaten ter wereld. Hij werkt als leraar in zijn Homeopathic College in Bombay waar het behandelen van patiënten centraal staat. Zijn vragen en antwoorden over de waarde van Delusions, de rangorde van ziektetoestanden heeft hem tot een systeem gebracht die we allemaal wel herkennen: het systeem van de rijken, de miasma's en de levels. 

Zijn adagio is: een homeopaat moet een volslagen idioot zijn om steeds maar te ontdekken wat de patiënt bedoeld. Dat is zijn leidraad in de anamnese techniek: de Wat vraag is belangrijk en niet de Waarom. Zo leer je waar de energie in de casus zit. 

Studenten van welke opleiding dan ook hebben altijd een pré bij ons. Speciaal voor hen is er op vrijdag voorafgaand een extra dag ingepland. 

Let op! Vroegboekkortingen zijn tot 1 april. Voor de prijzen daarna zie de tabel onderaan.


Rajan Sankaran has been one of the leading homeopaths in the world for over 35 years. He works as a teacher in his Homeopathic College in Bombay where treating patients is central. His questions and answers about the value of Delusions, the ranking of disease states led him to a system that we all recognize: the system of the realms, the miasms and the levels.

His adagio is: a homeopath must be a complete idiot to keep discovering what the patient means. That is his guiding principle in the anamnesis technique: the What question is important and not the Why. This way you learn where the energy is in the case.

Students of any degree program always have an advantage with us. An extra day has been scheduled especially for them on the Friday before.

NB! Early booking discounts are until April 1. For the prices after that date, see the table below.

Meer informatie en inschrijven

Resie Moonen over Plantenfamilies en palliatieve zorg

Datum : 18 november 2023 - 10.00 - 17.00 uur

Locatie : Dokterspad 2 8025 AW Zwolle

Resie heeft de taak om dit jubileumjaar af te sluiten en zoals ze dat eigenlijk altijd doet: sprankelend met een groot gevoel voor humor. Op zaterdag gaat ze een aantal plantenfamilies met ons doornemen, met van iedere familie meerdere middelen met natuurlijk de videocasuistiek. Er komen ook onbekendere middelen langs die soms zo raak kunnen zijn.

Speciaal voor studenten en AvKH afgestudeerden heeft ze tegen een kleine vergoeding op vrijdag een minder vrolijk onderwerp: palliatieve homeopathische zorg. Een mogelijkheid om je daarvoor in te schrijven heb je als (oud)student op de reünieuitnodiging al gehad en krijg je nog via de nieuwsbrief. 

 

Meer informatie en inschrijven

Franc Müller: Het Potentie-Raadsel in Baarn 2024

Datum : 13 april 2024 (dat is dus volgend jaar!) - 10.00 tot 17.00 uur. Welkom vanaf 09.30

Locatie : Paaskerk in Baarn

Elke homeopaat, beginnend en ervaren, kent het probleem: een nieuwe patiënt, je hebt een passend geneesmiddel gevonden, maar dan....welke potentie moet je hem of haar geven?

Velen van ons die al langer praktiseren, hebben wel een manier gevonden om daarmee om te gaan. Maar weet je eigenlijk wel wat je waarom doet? En zou het niet beter kunnen? Daarover gaat deze nascholing. 
Om te begrijpen waarom je welke potentie voorschrijft en wat voor wijze ingenomen je adviseert, is het van belang om bij het ontstaan van de verschillende potenties stil te staan en te bestuderen waarom en hoe Hahnemann het zelf deed en hoe grote homeopaten het na hem zijn gaan doen.
Franc heeft in zijn nieuwe boek “het Potentie-Raadsel” Hahnemanns zoektocht en ontwikkeling beschreven, wat er na zijn dood is veranderd en ontwikkeld, hoe de reeks C30, C200, M, enzovoort is ontstaan, maar ook wat Hahnemann zelf deed, wat een aantal grote bekende homeopaten deed en dacht, en welke praktische aanwijzingen er gegeven kunnen worden voor een bewust en methodisch voorschrijven van zowel C als Q (vaak foutief LM genoemd) potenties.
De inzichten die daaruit komen gecombineerd met de ervaringen uit de praktijk hebben geleid tot een serie handvaten om voor jezelf te bepalen wat jij denkt wat, voor deze patiënt met dit geneesmiddel, de genezende impuls zou kunnen zijn. die zullen deze dag behandeld worden.

Kortom een dag voor inzicht in het wezen van de potenties, hoe ze in de praktijk bewust te gebruiken en zoveel mogelijk geneesmiddelverergeringen te voorkomen én effectiever voor te schrijven zodat je betere resultaten krijgt.

Meer informatie en inschrijven

Up