skip to content

Nascholingen

Nascholingen bij de AvKH

Elk jaar organiseert de Academie voor Klassieke Homeopathie een aantal nascholingen en seminars voor klassiek homeopaten.  We proberen steeds interessante sprekers te vinden die een boeiend en leerzaam verhaal te brengen hebben.

We zijn bezig met het organiseren van de nascholingen voor 2022, maar ook voor 2023 en zelfs al 2024. Er zijn een aantal nieuwe nationale en internationale sprekers/homeopaten waarmee we in gesprek zijn. 

Met de steeds veranderende regels rond Corona is het lastig om op voorhand te bepalen of we fysieke nascholingen mogen geven. We hebben al wel een webinar gehad wat goed ontvangen is. Het doel is om altijd ook live deelnemers bij ons in Zwolle te ontvangen en soms met als extra service een livestream/webinar. Bij het inschrijfformulier kunt u aangeven of u live of webinar wilt. De masterclass holistische tumortherapie is volgeboekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan ben je als eerste daarvan op de hoogte.

Gedrags- en ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen Frans Kusse en Irene Sporre

Datum22 januari en 12 februari 2022
Tijd10.00 - 17.00 uur
LocatieVia zoom bij jou thuis of fysiek op het ROC Landstede, Dokterspad 2 te Zwolle
DocentIrene Sporre en Frans Kusse
Kosten€ 170,- en voor studenten ovv de opleiding € 150,-
AccreditatieIrene Spore: Medisch, Frans Kusse Homeopatisch. NVKH

Uw heeft nog geen keuze voor één of meer nascholingen gemaakt.

Klik op 'Toevoegen' om op deze nascholing in te schrijven.

Soms loopt de ontwikkeling van een kind niet vanzelfsprekend. Er kunnen zorgen bestaan over de gezondheid of de mentale ontwikkeling van een kind. Soms is de aanleiding snel gevonden als een stressvolle gebeurtenis of verdriet.

Het kan ook zijn dat er zorgen zijn, omdat een kind zich anders lijkt te ontwikkelen dan andere kinderen om zich heen. Bijvoorbeeld veel huilen, moeilijk te troosten, snel van slag, vaak lang boos of heel druk.
Maar wat nou als een ouder aangeeft dat een kind weinig belangstelling voor andere mensen heeft, niet zo goed kan spelen of teveel vasthoudt aan vaste patronen en rituelen. Is dat dan ongezond gedrag of zien wij als homeopaat iets anders?

Irene Sporre (psychiater en docent AvKH) heeft veel kennis over de ontwikkeling van baby's en jonge kinderen. Ze gaat vertellen over alle mogelijke problemen die bij kinderen (maar soms ook bij ouders) kunnen voorkomen. Er is speciale aandacht voor de ouder-kind interactie.

Frans Kusse (homeopaat) gaat op de tweede dag zijn homeopathische licht over deze problematiek laten schijnen. Zo vertelt hij over het verschil van eenzaamheid tussen een Magnesium-kind en een Silicea-kind. En de uitersten van Medorrhinum-kinderen.

Zeden-rechercheur
Op de eerste dag is er een kort intermezzo van een zedenrechercheur die komt vertellen over haar dagelijkse praktijk en welke signalen kunnen wijzen op misbruik. Wat is de rol van internet en welke goede vragen kunnen wij als homeopaat stellen en welke verplichting hebben we.
Up