skip to content

Voorbije nascholingen

Nascholingen die bij de AvKH geweest zijn.

Elk jaar organiseert de Academie voor Klassieke Homeopathie een aantal nascholingen en seminars voor klassiek homeopaten.  We proberen steeds interessante sprekers te vinden die een boeiend en leerzaam verhaal te brengen hebben.

De afgelopen jaren zijn er zeer interessante sprekers geweest. Hieronder kun je zien wie er allemaal een nascholing gegeven hebben bij ons. 
Voor de komende tijd hebben we ook weer prachtige nascholingen op de lijst staan. Kijk daarvoor op de gewone nascholingspagina. 

Ben je geïnteresserd in onze nieuwe nascholingen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte.

Nascholingen - Overzicht

Juglen Zwaan over voeding bij kanker

Datum : 24 september 2022 - 10.00 - 17.00 uur

Locatie : AvKH Dokterspad 2, 8025 AW in Zwolle (geen webinar)

Een zeer boeiende en informatieve dag was dit! We gaan Juglen zeker nog een keer vragen te komen spreken.

Juglen Zwaan is auteur en spreker over de relatie tussen voeding en gezondheid. Hij studeerde Voeding & gezondheid aan de Open Universiteit om meer kennis te krijgen en die ook gefundeerd over te dragen. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies. Hoewel supplementen in zijn visie van nut is geldt voor hem de filosofie voor een nieuwe liefde: de heilzame kracht van onbewerkte voeding zoals groente, fruit, noten, granen en peulvruchten. Tijdens deze scholingsdag vertelt Juglen over de invloed van voeding op kanker. Wat zijn de laatste onderzoeken en welke praktische tips kun je iemand meegeven naast een dieet. Aan het eind van de dag heb je een duidelijk idee wat jij je patiënt kunt adviseren. 

Meer informatie en inschrijven

Gedrags- en ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen Frans Kusse en Irene Sporre

Datum : 22 januari en 12 februari 2022 - 10.00 - 17.00 uur

Locatie : Bij jou thuis of ROC Landstede, Dokterspad 2 te Zwolle

Deze nascholing beslaat 2 dagen. Je kunt je alleen voor deze twee dagen inschrijven. 

Kinderen zorgen voor sfeer en leven. Of dat nu thuis of bij jou in de praktijk is, de sfeer is er direct. En hoe die levendigheid kan omslaan en weer tevoorschijn kan komen vertellen psychiater Irene Sporre en homeopaat Frans Kusse. Gezamelijk hebben ze een programma gemaakt van twee onlosmakelijke dagen die opleiden, inspireren en motiveren. 

Er is een kort intermezzo door een zedenrechercheur die komt vertellen over signalen van misbruik en haar dagelijkse praktijk. 

 

Meer informatie en inschrijven

Rosina Sonnenschmidt

Datum : 26 en 27 maart 2022 - 10.00 - 17.00 uur.

Locatie : AvKH Dokterspad 2 in Zwolle (geen webinar)

Wat een mooi weekend was dit. Niet alleen voor de AvKH-studenten die al op vrijdag een les van haar hadden maar ook in het weekend. Dat zij het bijzonder vond lees je bij het kopje "Een compliment" rechts boven, op deze pagina. 


Op 26 en 27 maart 2022 is er een speciaal weekend over kanker met Rosina Sonnenschmidt. De Engels sprekende Duitse behandelt voornamelijk chronische ziekten en dan met name kanker. Ze heeft onderzoek gedaan naar de miasmatische invloeden op het genezingsproces bij kanker. Rosina komt twee dagen spreken over de Miasmatische Kankertherapie wat ze als een procesbehandeling ziet. Vanuit haar anatomische en fysiologische kennis is zij in staat om de oorzaken van kanker te duiden. De uitstapjes die ze maakt naar de Organon van Hahnemann zijn kleine cadeautjes die nogmaals benadrukken hoe waardevol het is daarin te blijven lezen. Om ook de rol van muziek in het helingsproces te benadrukken is er een speciaal muzikaal intermezzo.

Let Op! Deze nascholing is alleen geschikt voor afgestudeerde homeopaten, of voor studenten vanaf jaar 3 en hoger.

Meer informatie en inschrijven

Franc Müller: Het Potentie-Raadsel

Datum : 18 september 2021 - 10.00 tot 17.00 uur. Welkom vanaf 09.30

Locatie : Zwolle, Dokterspad 2, 8025 AW Zwolle

Wat een leerzame dag was dit: oplopende of juist aflopende potentiereeksen, de experimenten van Hahnemann en de diverse bereidingswijzen (die je behandeling danig in de weg kunnen zitten). En de verrassing van Resie Moonen en haar potentie vraagstuk  wink

Misschien dat we deze dag nog een keer volgend jaar organiseren. 

 

Elke homeopaat, beginnend en ervaren, kent het probleem: een nieuwe patiënt, je hebt een passend geneesmiddel gevonden, maar dan....welke potentie moet je hem of haar geven? Velen van ons die al langer praktiseren, hebben wel een manier gevonden om daarmee om te gaan. Maar weet je eigenlijk wat je waarom doet? En zou het niet beter kunnen? Daarover gaat deze nascholing. 
Om te begrijpen waarom je welke potentie je voorschrijft en wat voor wijze ingenomen, is het van belang om bij het ontstaan van de verschillende potenties stil te staan en te bestuderen waarom en hoe Hahnemann het zelf deed en hoe grote homeopaten het na hem zijn gaan doen.
Franc heeft in zijn nieuwe boek “het potentie-raadsel” Hahnemanns zoektocht en ontwikkeling beschreven, wat er na zijn dood is veranderd en ontwikkeld, hoe de reeks C30, C200, M, enzovoort is ontstaan, maar ook wat Hahnemann zelf deed, wat een aantal grote bekende homeopaten deed en dacht, en welke praktische aanwijzingen er gegeven kunnen worden voor een bewust en methodisch voorschrijven van zowel C als Q (vaak foutief LM genoemd) potenties.
De inzichten die daaruit komen gecombineerd met de ervaringen uit de praktijk hebben geleid tot een serie handvaten om voor jezelf te bepalen wat jij denkt wat, voor deze patiënt met dit geneesmiddel, de genezende impuls zou kunnen zijn. die zullen deze dag behandeld worden.

Kortom een dag voor inzicht in het wezen van de potenties, hoe ze in de praktijk bewust te gebruiken en zoveel mogelijk geneesmiddelverergeringen te voorkomen én effectiever voor te schrijven zodat je betere resultaten krijgt.

Meer informatie en inschrijven

Masterclass Holistische Tumor Therapie

Datum : 9 Zaterdagen. Start op 9 oktober 2021, laatste dagen 21 januari 2023 en 11 februari - 10.00 tot 17.00 uur

Locatie : Dokterspad 2, 8025 AW Zwolle (geen webinar)

Volgeboekt! In overleg met de docenten wilden we een beperkte groep toelaten tot deze Masterclass om zo kwaliteit te waarborgen. 


De Academie voor Klassieke Homeopathie heeft een paar jaar geleden Dr Jens Wurster uitgenodigd om een nascholing te geven over de homeopathische behandeling en genezing van kanker en gemetastaseerde tumoren. Deze nascholing is destijds zeer goed ontvangen en er bleek behoefte om over een langere periode vanuit de breedte meer casuïstiek te bespreken. Daar geven wij gehoor aan.

In gesprekken met homeopaten zien we dat kanker een steeds grotere rol inneemt in ons patiënten bestand. Geen wonder want één op de drie mensen krijgt kanker en is inmiddels met afstand doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Als homeopaten voelen we ook de urgentie om aanvullend gedegen advies en behandeling te kunnen bieden. Ook als mensen de boodschap van de oncoloog hebben gekregen dat ze zijn uitbehandeld.

In een cyclus van in totaal 9 lesdagen verspreid over 16 maanden presenteert de AVKH een masterclass holistische tumor therapie onder begeleiding van 5 verschillende docenten uit binnen- en buitenland. Tenzij het niet anders kan, is deze nascholing alleen live te volgen. 

Meer informatie en inschrijven

Rajan Sankaran na 25 jaar weer in Nederland

Datum : 21 en 22 oktober 2023 - 10.00 - 17.00 uur (inschrijven vóór 19 oktober)

Locatie : Dokterspad 2, 8025 AW, Zwolle, Nederland

Let op! Na 18 oktober is het niet meer mogelijk je hiervoor in te schrijven.
Rajan Sankaran is al ruim 35 jaar een van de belangrijkste homeopaten ter wereld. Hij werkt als leraar in zijn Homeopathic College in Bombay waar het behandelen van patiënten centraal staat. Zijn vragen en antwoorden over de waarde van Delusions, de rangorde van ziektetoestanden heeft hem tot een systeem gebracht die we allemaal wel herkennen: het systeem van de rijken, de miasma's en de levels. 

Zijn adagio is: een homeopaat moet een volslagen idioot zijn om steeds maar te ontdekken wat de patiënt bedoeld. Dat is zijn leidraad in de anamnese techniek: de Wat vraag is belangrijk en niet de Waarom. Zo leer je waar de energie in de casus zit. 

Studenten van welke opleiding dan ook hebben altijd een pré bij ons. Speciaal voor hen is er op vrijdag voorafgaand een extra dag ingepland. 

Let op! Vroegboekkortingen zijn tot 1 april. Voor de prijzen daarna zie de tabel onderaan.


Rajan Sankaran has been one of the leading homeopaths in the world for over 35 years. He works as a teacher in his Homeopathic College in Bombay where treating patients is central. His questions and answers about the value of Delusions, the ranking of disease states led him to a system that we all recognize: the system of the realms, the miasms and the levels.

His adagio is: a homeopath must be a complete idiot to keep discovering what the patient means. That is his guiding principle in the anamnesis technique: the What question is important and not the Why. This way you learn where the energy is in the case.

Students of any degree program always have an advantage with us. An extra day has been scheduled especially for them on the Friday before.

NB! Early booking discounts are until April 1. For the prices after that date, see the table below.

Meer informatie en inschrijven

Resie Moonen over de Plantenfamilies Boraginaceae en Rutaceae

Datum : 18 november 2023 - 10.00 - 17.00 uur

Locatie : Dokterspad 2 8025 AW Zwolle

Resie heeft de taak om dit jubileumjaar af te sluiten en zoals ze dat eigenlijk altijd doet: sprankelend met een groot gevoel voor humor. Op zaterdag gaat ze 2 plantenfamilies, de Boraginaceae, en minder bekende middelen van de Rutaceae familie, met mooie cases met lange follow-ups met ons doornemen. Zo zien we meerdere middelen in de videocasuistiek passeren. Er komen ook onbekendere middelen langs die soms zo raak kunnen zijn.

Sankaran met de superclasses komt zeker ook voorbij. 

 

Meer informatie en inschrijven

Fred Elbers: Interculturele communicatie in de homeopathische en natuurgeneeskundige praktijk

Datum : Zaterdag 09-03-2024 - 10:00 uur - 17:00 uur

Locatie : Landstede, Dokterspad 2, 8025 AW Zwolle

Drs. Fred Elbers, antropoloog en docent Gezondheidsrecht aan de AvKH, neemt ons een dag lang mee met tal van voorbeelden vanuit interculturele communicatie. Want cultuur is vaak de ontbrekende schakel in de benaderingen van gezondheid en ziekte, zonder dat therapeuten zich hiervan bewust zijn. Hoe kun je luisteren naar de boodschap van je cliënt vanuit een cultuur die jij nog niet kent? Hoe kun je onbevooroordeeld luisteren en waarnemen in deze gepolariseerde samenleving. Wat doe je als je cliënt je iets vertelt waarvan jij je geen enkele voorstelling kunt maken of een grote afkeer van hebt?

Zowel voor homeopaten als natuurgeneeskundigen.

Accreditatie NVKH: OH, NWP 4 punten medisch.

Meer informatie en inschrijven

Up