skip to content

Voorbije nascholingen

Nascholingen die bij de AvKH geweest zijn.

Elk jaar organiseert de Academie voor Klassieke Homeopathie een aantal nascholingen en seminars voor klassiek homeopaten.  We proberen steeds interessante sprekers te vinden die een boeiend en leerzaam verhaal te brengen hebben.

De afgelopen jaren zijn er een aantla zeer interesaante sprekers geweest. Hoeier kun je zien wat we gedaan hebben. Voor de komende tijd hebben we al weer zeer intersaante dingen op de lijst staab.  Kijk daartvoor op de gewone nascholingspagina. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan ben je als eerste op de hoogte bvan nieuwe nascholingen.

Nascholingen - Overzicht

Juglen Zwaan over voeding bij kanker

Datum : 24 september 2022 - 10.00 - 17.00 uur

Locatie : AvKH Dokterspad 2, 8025 AW in Zwolle (geen webinar)

Een zeer boeiende en informatieve dag was dit! We gaan Juglen zeker nog een keer vragen te komen spreken.

Juglen Zwaan is auteur en spreker over de relatie tussen voeding en gezondheid. Hij studeerde Voeding & gezondheid aan de Open Universiteit om meer kennis te krijgen en die ook gefundeerd over te dragen. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies. Hoewel supplementen in zijn visie van nut is geldt voor hem de filosofie voor een nieuwe liefde: de heilzame kracht van onbewerkte voeding zoals groente, fruit, noten, granen en peulvruchten. Tijdens deze scholingsdag vertelt Juglen over de invloed van voeding op kanker. Wat zijn de laatste onderzoeken en welke praktische tips kun je iemand meegeven naast een dieet. Aan het eind van de dag heb je een duidelijk idee wat jij je patiënt kunt adviseren. 

Meer informatie en inschrijven

Gedrags- en ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen Frans Kusse en Irene Sporre

Datum : 22 januari en 12 februari 2022 - 10.00 - 17.00 uur

Locatie : Bij jou thuis of ROC Landstede, Dokterspad 2 te Zwolle

Deze nascholing beslaat 2 dagen. Je kunt je alleen voor deze twee dagen inschrijven. 

Kinderen zorgen voor sfeer en leven. Of dat nu thuis of bij jou in de praktijk is, de sfeer is er direct. En hoe die levendigheid kan omslaan en weer tevoorschijn kan komen vertellen psychiater Irene Sporre en homeopaat Frans Kusse. Gezamelijk hebben ze een programma gemaakt van twee onlosmakelijke dagen die opleiden, inspireren en motiveren. 

Er is een kort intermezzo door een zedenrechercheur die komt vertellen over signalen van misbruik en haar dagelijkse praktijk. 

 

Meer informatie en inschrijven

Rosina Sonnenschmidt

Datum : 26 en 27 maart 2022 - 10.00 - 17.00 uur.

Locatie : AvKH Dokterspad 2 in Zwolle (geen webinar)

Wat een mooi weekend was dit. Niet alleen voor de AvKH-studenten die al op vrijdag een les van haar hadden maar ook in het weekend. Dat zij het bijzonder vond lees je bij het kopje "Een compliment" rechts boven, op deze pagina. 


Op 26 en 27 maart 2022 is er een speciaal weekend over kanker met Rosina Sonnenschmidt. De Engels sprekende Duitse behandelt voornamelijk chronische ziekten en dan met name kanker. Ze heeft onderzoek gedaan naar de miasmatische invloeden op het genezingsproces bij kanker. Rosina komt twee dagen spreken over de Miasmatische Kankertherapie wat ze als een procesbehandeling ziet. Vanuit haar anatomische en fysiologische kennis is zij in staat om de oorzaken van kanker te duiden. De uitstapjes die ze maakt naar de Organon van Hahnemann zijn kleine cadeautjes die nogmaals benadrukken hoe waardevol het is daarin te blijven lezen. Om ook de rol van muziek in het helingsproces te benadrukken is er een speciaal muzikaal intermezzo.

Let Op! Deze nascholing is alleen geschikt voor afgestudeerde homeopaten, of voor studenten vanaf jaar 3 en hoger.

Meer informatie en inschrijven

Franc Müller: Het Potentie-Raadsel

Datum : 18 september 2021 - 10.00 tot 17.00 uur. Welkom vanaf 09.30

Locatie : Zwolle, Dokterspad 2, 8025 AW Zwolle

Wat een leerzame dag was dit: oplopende of juist aflopende potentiereeksen, de experimenten van Hahnemann en de diverse bereidingswijzen (die je behandeling danig in de weg kunnen zitten). En de verrassing van Resie Moonen en haar potentie vraagstuk  wink

Misschien dat we deze dag nog een keer volgend jaar organiseren. 

 

Elke homeopaat, beginnend en ervaren, kent het probleem: een nieuwe patiënt, je hebt een passend geneesmiddel gevonden, maar dan....welke potentie moet je hem of haar geven? Velen van ons die al langer praktiseren, hebben wel een manier gevonden om daarmee om te gaan. Maar weet je eigenlijk wat je waarom doet? En zou het niet beter kunnen? Daarover gaat deze nascholing. 
Om te begrijpen waarom je welke potentie je voorschrijft en wat voor wijze ingenomen, is het van belang om bij het ontstaan van de verschillende potenties stil te staan en te bestuderen waarom en hoe Hahnemann het zelf deed en hoe grote homeopaten het na hem zijn gaan doen.
Franc heeft in zijn nieuwe boek “het potentie-raadsel” Hahnemanns zoektocht en ontwikkeling beschreven, wat er na zijn dood is veranderd en ontwikkeld, hoe de reeks C30, C200, M, enzovoort is ontstaan, maar ook wat Hahnemann zelf deed, wat een aantal grote bekende homeopaten deed en dacht, en welke praktische aanwijzingen er gegeven kunnen worden voor een bewust en methodisch voorschrijven van zowel C als Q (vaak foutief LM genoemd) potenties.
De inzichten die daaruit komen gecombineerd met de ervaringen uit de praktijk hebben geleid tot een serie handvaten om voor jezelf te bepalen wat jij denkt wat, voor deze patiënt met dit geneesmiddel, de genezende impuls zou kunnen zijn. die zullen deze dag behandeld worden.

Kortom een dag voor inzicht in het wezen van de potenties, hoe ze in de praktijk bewust te gebruiken en zoveel mogelijk geneesmiddelverergeringen te voorkomen én effectiever voor te schrijven zodat je betere resultaten krijgt.

Meer informatie en inschrijven

Masterclass Holistische Tumor Therapie

Datum : 9 Zaterdagen. Start op 9 oktober 2021, laatste dagen 21 januari 2023 en 11 februari - 10.00 tot 17.00 uur

Locatie : Dokterspad 2, 8025 AW Zwolle (geen webinar)

Volgeboekt! In overleg met de docenten wilden we een beperkte groep toelaten tot deze Masterclass om zo kwaliteit te waarborgen. 


De Academie voor Klassieke Homeopathie heeft een paar jaar geleden Dr Jens Wurster uitgenodigd om een nascholing te geven over de homeopathische behandeling en genezing van kanker en gemetastaseerde tumoren. Deze nascholing is destijds zeer goed ontvangen en er bleek behoefte om over een langere periode vanuit de breedte meer casuïstiek te bespreken. Daar geven wij gehoor aan.

In gesprekken met homeopaten zien we dat kanker een steeds grotere rol inneemt in ons patiënten bestand. Geen wonder want één op de drie mensen krijgt kanker en is inmiddels met afstand doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Als homeopaten voelen we ook de urgentie om aanvullend gedegen advies en behandeling te kunnen bieden. Ook als mensen de boodschap van de oncoloog hebben gekregen dat ze zijn uitbehandeld.

In een cyclus van in totaal 9 lesdagen verspreid over 16 maanden presenteert de AVKH een masterclass holistische tumor therapie onder begeleiding van 5 verschillende docenten uit binnen- en buitenland. Tenzij het niet anders kan, is deze nascholing alleen live te volgen. 

Meer informatie en inschrijven

Up