Nascholingen bij de AvKH

Elk jaar organiseert de Academie voor Klassieke Homeopathie een aantal nascholingen en seminars voor klassiek homeopaten.  We proberen steeds interessante sprekers te vinden die een boeiend en leerzaam verhaal te brengen hebben.

We zijn bezig met het organiseren van de nascholingen voor 2021, maar ook voor 2022 en zelfs al 2023. Er zijn een aantal nieuwe nationale en internationale sprekers/homeopaten waarmee we in gesprek zijn. 

Met de steeds veranderende regels rond Corona is het lastig om op voorhand te bepalen of we fysieke nascholingen mogen geven. We hebben al wel een webinar gehad wat goed ontvangen is. Het doel is om altijd ook live deelnemers bij ons in Zwolle te ontvangen en soms met als extra service een livestream/webinar. Bij het inschrijfformulier kunt u aangeven of u live of webinar wilt. De masterclass holistische tumortherapie is alleen live te volgen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan ben je als eerste daarvan op de hoogte.

Nascholingen - Overzicht

Franc Müller: Het Potentie-Raadsel

Datum : 18 september 2021 - 10.00 tot 17.00 uur. Welkom vanaf 09.30

Locatie : Zwolle, Dokterspad 2, 8025 AW Zwolle

Elke homeopaat, beginnend en ervaren, kent het probleem: een nieuwe patiënt, je hebt een passend geneesmiddel gevonden, maar dan....welke potentie moet je hem of haar geven? Velen van ons die al langer praktiseren, hebben wel een manier gevonden om daarmee om te gaan. Maar weet je eigenlijk wat je waarom doet? En zou het niet beter kunnen? Daarover gaat deze nascholing. 
Om te begrijpen waarom je welke potentie je voorschrijft en wat voor wijze ingenomen, is het van belang om bij het ontstaan van de verschillende potenties stil te staan en te bestuderen waarom en hoe Hahnemann het zelf deed en hoe grote homeopaten het na hem zijn gaan doen.
Franc heeft in zijn nieuwe boek “het potentie-raadsel” Hahnemanns zoektocht en ontwikkeling beschreven, wat er na zijn dood is veranderd en ontwikkeld, hoe de reeks C30, C200, M, enzovoort is ontstaan, maar ook wat Hahnemann zelf deed, wat een aantal grote bekende homeopaten deed en dacht, en welke praktische aanwijzingen er gegeven kunnen worden voor een bewust en methodisch voorschrijven van zowel C als Q (vaak foutief LM genoemd) potenties.
De inzichten die daaruit komen gecombineerd met de ervaringen uit de praktijk hebben geleid tot een serie handvaten om voor jezelf te bepalen wat jij denkt wat, voor deze patiënt met dit geneesmiddel, de genezende impuls zou kunnen zijn. die zullen deze dag behandeld worden.

Kortom een dag voor inzicht in het wezen van de potenties, hoe ze in de praktijk bewust te gebruiken en zoveel mogelijk geneesmiddelverergeringen te voorkomen én effectiever voor te schrijven zodat je betere resultaten krijgt.

Meer informatie en inschrijven

Masterclass Holistische Tumor Therapie

Datum : 9 Zaterdagen. Start op 9 oktober 2021, laatste dag 21 januari 2023 - 10.00 tot 17.00

Locatie : ROC Landstede Zwolle

De Academie voor Klassieke Homeopathie heeft een paar jaar geleden Dr Jens Wurster uitgenodigd om een nascholing te geven over de homeopathische behandeling en genezing van kanker en gemetastaseerde tumoren. Deze nascholing is destijds zeer goed ontvangen en er bleek behoefte om over een langere periode vanuit de breedte meer casuïstiek te bespreken. Daar geven wij gehoor aan.

In gesprekken met homeopaten zien we dat kanker een steeds grotere rol inneemt in ons patiënten bestand. Geen wonder want één op de drie mensen krijgt kanker en is inmiddels met afstand doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Als homeopaten voelen we ook de urgentie om aanvullend gedegen advies en behandeling te kunnen bieden. Ook als mensen de boodschap van de oncoloog hebben gekregen dat ze zijn uitbehandeld.

In een cyclus van in totaal 9 lesdagen verspreid over 16 maanden presenteert de AVKH een masterclass holistische tumor therapie onder begeleiding van 5 verschillende docenten uit binnen- en buitenland. Tenzij het niet anders kan, is deze nascholing in principe alleen live te volgen. 

 

Meer informatie en inschrijven