Nascholingen bij de AvKH

Elk jaar organiseert de Academie voor Klassieke Homeopathie een aantal nascholingen en seminars voor klassiek homeopaten.  We proberen steeds interessante sprekers te vinden die een boeiend en leerzaam verhaal te brengen hebben.

We zijn bezig met het organiseren van de nascholingen voor 2021, maar ook voor 2022 en zelfs al 2023. Er zijn een aantal nieuwe nationale en internationale sprekers/homeopaten waarmee we in gesprek zijn. 

Met de huidige regels kunnen we op dit moment nog geen fysieke nascholingen geven. We hebben al wel een webinar gehad wat goed ontvangen is. Als het weer mogelijk is dan gaan we zowel live als met een livestream/webinar deze dagen aanbieden. Bij het betreffende inschrijfformulier kunt u aangeven of u live of webinar wilt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan ben je als eerste daarvan op de hoogte.

Nascholingen - Overzicht

Sada Landers over Zwangerschap en Geboorte

Datum : Vrijdagmiddag 21 mei - Tijd: 15.00 tot 18.40 uur, met pauze van 16.40 tot 17.00 uur

Locatie : AvKH, Dokterspad 2, 8025 AW, Zwolle

Deze zomer staan de nascholingen in het teken van kinderen. Maar voordat het zover is: Zwangerschap en Geboorte. Gastdocent Sada Landers belicht de meest voorkomende klachten tijdens deze periode. 

Meer informatie en inschrijven

Resie Moonen en Ton Couwenbergh: Fysieke problemen bij zuigelingen, zeer jonge kinderen en adolescenten.

Datum : 5 en 19 juni 2021 - 10.00 tot 17.00. Welkom vanaf 09.30

Locatie : Zwolle, Dokterspad 2, 8052 AW

Live in Zwolle of als Webinar bij je thuis te volgen!

Als de navelstreng is doorgeknipt staat het nieuwe mensje op de wereld. Goede zorg voor deze pasgeborenen en zuigelingen is nodig. De AvKH biedt een tweetal gebundelde nascholings dagen aan over fysieke problemen bij zuigelingen, zeer jonge kinderen en adolescenten. Dag 1 is op 5 juni en gaat over de homeopathische zorg en dag 2 op 19 juni gaat over de reguliere medische kijk op deze problemen. 

Meer informatie en inschrijven

Franc Müller: Het Potentie-Raadsel

Datum : 18 september 2021 - 10.00 tot 17.00 uur. Welkom vanaf 09.30

Locatie : Zwolle, Dokterspad 2, 8025 AW Zwolle

Elke homeopaat, beginnend en ervaren, kent het probleem: een nieuwe patiënt, je hebt een passend geneesmiddel gevonden, maar dan....welke potentie moet je hem of haar geven? Velen van ons die al langer praktiseren, hebben wel een manier gevonden om daarmee om te gaan. Maar weet je eigenlijk wat je waarom doet? En zou het niet beter kunnen? Daarover gaat deze nascholing. 
Om te begrijpen waarom je welke potentie je voorschrijft en wat voor wijze ingenomen, is het van belang om bij het ontstaan van de verschillende potenties stil te staan en te bestuderen waarom en hoe Hahnemann het zelf deed en hoe grote homeopaten het na hem zijn gaan doen.
Franc heeft in zijn nieuwe boek “het potentie-raadsel” Hahnemanns zoektocht en ontwikkeling beschreven, wat er na zijn dood is veranderd en ontwikkeld, hoe de reeks C30, C200, M, enzovoort is ontstaan, maar ook wat Hahnemann zelf deed, wat een aantal grote bekende homeopaten deed en dacht, en welke praktische aanwijzingen er gegeven kunnen worden voor een bewust en methodisch voorschrijven van zowel C als Q (vaak foutief LM genoemd) potenties.
De inzichten die daaruit komen gecombineerd met de ervaringen uit de praktijk hebben geleid tot een serie handvaten om voor jezelf te bepalen wat jij denkt wat, voor deze patiënt met dit geneesmiddel, de genezende impuls zou kunnen zijn. die zullen deze dag behandeld worden.

Kortom een dag voor inzicht in het wezen van de potenties, hoe ze in de praktijk bewust te gebruiken en zoveel mogelijk geneesmiddelverergeringen te voorkomen én effectiever voor te schrijven zodat je betere resultaten krijgt.

Meer informatie en inschrijven

Resi Moonen 6 februari 2021

Datum : 6-2-2021 - 10.00 - 17.00 uur, lokaal open vanaf 9.30 uur

Locatie : Landstede, Dokterspad 2, 8025 AW, Zwolle

Resie Moonen was op zaterdag 6-2-2021 onze gastdocent. Door de maatregelen van de regering tegen het covid virus konden we deze nascholing uitsluitend via Zoom aanbieden, daarom hadden we de prijs verlaagd.

Het was een geslaagde dag. 98% van de deelnemers vonden dat ze deze dag handvatten hebben gekregen waarmee ze verder konden in hun eigen praktijk. We danken de deelnemers voor hun feedback en houden jullie op de hoogte van wat er nog meer gaat komen. 

 

Meer informatie en inschrijven