Nascholingen - Overzicht

Elk jaar organiseert de Academie voor Klassieke Homeopathie een aantal nascholingen en seminars voor klassiek homeopaten en natuurgenezers. 2018 is ons jubileumjaar (we bestaan 25 jaar als zelfstandige opleiding) Daarom hebben we in het najaar een interessant seminar. Daarnaast heeft onze directeur tijd vrijgemaakt, op verzoek van o.a. de NVKH, om drie nascholingen te geven over de fundamenten van het vak homeopathie. Onze pathologie docent Ton Couwenbergh zal dit jaar 2 medische nascholingen voor homeopaten verzorgen.

Kortom een boeiend programma!

De Lelie familie en 's middags verrassende middelen voor ADD en ADHD.

Datum : Zaterdag 13-04-2019 - 10.00 - 17.00 uur

Locatie : Amsterdam (Vossius gymnasium - Messchaertstraat 1, Amsterdam)

Resie Moonen zal tijdens deze nascholingsdag video casuïstiek laten zien van kleinere lelie middelen, die ingezet kunnen worden bij mensen met anorexia, cyclusproblemen, migraine, hartproblemen en ook bij beginnende dementie, waarbij een lange follow-up getoond wordt. 

De differentiaal diagnose met andere plantenfamilies wordt besproken. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de indeling van de planten in  series en stadia.

Op het einde van de dag worden enkele cases getoond van mensen met ADD en ADHD, waar de keuze van het middel niet plantaardig is, een ontdekkingsreis door andere rijken....!

De dag zal heel interactief zijn, met gebruik van Repertorium, Materia Medica, en het schema van het Periodiek systeem.

 

Meer informatie en inschrijven

De elementen van het leven

Datum : Zaterdag 18-05-2019 - 10:00 uur - 17:00 uur

Locatie : Vossius Gymnasium, Messchaertstraat 1, Amsterdam

Deze elementen, die die de basis van ons leven vormen zijn waterstof (H), Koolstof (C) en Zuurstof (O).
Aan de hand van een aantal boeiende casussen uit de praktijk van Rienk Stuut zullen de elementen van het leven besproken worden.

 

Meer informatie en inschrijven