De elementen van het leven

DatumZaterdag 28-9-2019
Tijd10.00 uur - 17.00 uur
LocatieVossius Gymnasium, Messchaertstraat 1, 1077 WS Amsterdam
DocentRienk Stuut
Kosten€ 85,00
AccreditatieNVKH, NWP en VNT

Mijn nascholingen

Uw heeft nog geen keuze voor één of meer nascholingen gemaakt.

Klik op 'Toevoegen' om op deze nascholing in te schrijven.

De elementen van het leven

Ongeveer 20 jaar geleden gaf Rienk voor het eerst een weekend les over dit onderwerp in Duitsland. Een van zijn casussen over Carbo animalis maakte zoveel indruk, dat het de aanzet is geweest voor een boek over zeer bijzondere genezingen in de homeopathie (“Glücksfälle?" Gebhardt, Chirsta)

Nu zijn het ook de elementen waterstof, koolstof en zuurstof die aan de basis liggen van al het leven op aarde en is het dus logisch dat middelen, die uit deze elementen zijn opgebouwd, voor zeer fundamentele en diepgaande problemen kunnen worden toegepast.

In 2006 kwam het boek “Carbon” van Roger Morrison uit. In dit boek wordt zeer uitgebreid ingegaan op eerder beschreven verbindingen, waarbij een aantal algemene thema’s worden besproken en ook een indeling wordt gemaakt, die inzicht geeft in deze stoffen, die ontzettend belangrijk zijn in ons vak, maar vaak onderling moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. En dan wordt het juist belangrijk om deze middelen te kunnen classificeren, zodat we de subtiele verschillen beter kunnen begrijpen om ze in de praktijk te kunnen toepassen.

Organische verbindingen kennen zeer veel toepassingen, zoals in plastics, pesticiden, allerlei additieven, medicijnen, brandstoffen etc. zodat er geen ontkomen aan is, temeer omdat ze door hun sterke verwantschap met ons eigen lichaam, zelfs door onze huid, bloed-hersen barrière en zelfs door de placenta in ons lichaam terecht komen.

In deze les zal Rienk aan de hand van een aantal bijzondere voorbeelden uit zijn praktijk hun enorme belang voor de homeopathische praktijk duidelijk maken.

Naast de meer bekende middel zoals carbon animalis, benzoicum acidum, zal ook aandacht besteed worden aan middelen zoals lacticum acidum , lecithine, ozone, adamas etc.

 

Sinds 1987 is Rienk Stuut werkzaam als homeopathisch arts. Hij heeft mede aan het begin gestaan van het homeopathisch artsencentrum in Utrecht dat is uitgegroeid tot het grootste homeopathische centrum in Nederland. Vanaf 2001 heeft hij besloten om in zijn eigen praktijk in Groenekan te gaan werken.Op homeopathisch terrein heeft hij, naast zijn gewone werk als arts, bijdragen geleverd aan de boeken van Jan Scholten (Homeopathie en mineralen en Homeopathie en de Elementen) en meerdere andere artikelen voor bladen zoals SSC en Homoeopathic Links. Ook geeft hij al 20 jaar les in binnen en buitenland aan artsen en niet artsen. Een andere werkzaamheid is sinds een groot aantal jaren het beheren van de homeopathische collectie in de Universiteitsbibliotheek van Utrecht.Tenslotte heeft hij in het kader van zijn vervangende dienst een aantal jaar gewerkt aan de Rijksuniversteit van Utrecht bij Roel van Wijk, Wilbert Linnemans en Fred Wiegant. In deze periode was hij betrokken bij het onderzoek naar allerlei vormen van alternatieve geneeswijzen. Sinds een aantal jaar is hij weer betrokken bij het onderzoek naar licht wat door allerlei organismen wordt geproduceerd en wat ook nu bij mensen gemeten kan worden.