De elementen van het leven

DatumZaterdag 05-10-2019 (LET OP verplaatst was 18-05-2019)
Tijd10:00 uur - 17:00 uur
LocatieVossius Gymnasium, Messchaertstraat 1, Amsterdam
DocentRienk Stuut
Kosten€ 85
AccreditatieNVKH, NWP, VNT

Mijn nascholingen

Uw heeft nog geen keuze voor één of meer nascholingen gemaakt.

Klik op 'Toevoegen' om op deze nascholing in te schrijven.

Aan de hand van een aantal boeiende casussen uit de praktijk zullen de elementen van het leven besproken worden.
Deze elementen, die die de basis van ons leven vormen zijn waterstof (H), Koolstof (C) en Zuurstof (O). Doordat ze onmiskenbaar deel van het leven van alledag uitmaken, zijn ze vaak moeilijk te herkennen. Ze spelen zich namelijk zo buiten onze bewuste  waarneming af, dat we ze als vanzelfsprekend beschouwen. Pas als er problemen zijn, gaan ze ons opvallen en ervaren we ze al snel als levensbedreigend. Wie is zich bijvoorbeeld bewust van onze ademhaling, waarbij vooral de elementen C en O een rol spelen?

De elementen koolstof, zuurstof en waterstof staan centraal bij de middelen, die Rienk gaat bespreken. Dus het kan gaan over puur koolstof (Graphites, Ademas) of Oxygenium, maar ook de samengestelde verbindingen komen aan de orde, zoals Benzoicum acidum. En Rienk belooft: er zitten een paar spectaculaire casussen tussen!
In samenhang hiermee zal ook het element ijzer (Fe)  besproken worden. IJzer speelt namelijk een cruciale rol in het ontstaan van leven op aarde door zijn vermogen om met name zuurstof te binden. In het verlengde hiervan is het overduidelijk een element wat ook in ons lichaam letterlijk van levensbelang is. 
Het is dan ook niet toevallig dat de kern van de planeet, waarop wij leven, onze aarde, uit ijzer bestaat. 

Rienk Stuut is een homeopaat en docent met vele jaren ervaring. Hij neemt je moeiteloos mee in zijn kijk op deze bijzondere maar ook zo alledaagse materie.