Nascholingen bij de AvKH

Elk jaar organiseert de Academie voor Klassieke Homeopathie een aantal nascholingen en seminars voor klassiek homeopaten.  We proberen steeds interessante sprekers te vinden die een boeiend en leerzaam verhaal te brengen hebben.

We zijn bezig met het organiseren van de nascholingen voor 2021, maar ook voor 2022 en zelfs al 2023. Er zijn een aantal nieuwe nationale en internationale sprekers/homeopaten waarmee we in gesprek zijn. 

Met de steeds veranderende regels rond Corona is het lastig om op voorhand te bepalen of we fysieke nascholingen mogen geven. We hebben al wel een webinar gehad wat goed ontvangen is. Het doel is om altijd ook live deelnemers bij ons in Zwolle te ontvangen en soms met als extra service een livestream/webinar. Bij het inschrijfformulier kunt u aangeven of u live of webinar wilt. De masterclass holistische tumortherapie is alleen live te volgen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan ben je als eerste daarvan op de hoogte.

Franc Müller: Het Potentie-Raadsel

Datum18 september 2021
Tijd10.00 tot 17.00 uur. Welkom vanaf 09.30
LocatieZwolle, Dokterspad 2, 8025 AW Zwolle
DocentFranc Müller
Kosten€92,50 incl boek. Het Potentie Raadsel. Studenten betalen €62,50 incl. boek. De dag volgen via webinar: €82,50 en studenten €52,50 incl. boek
AccreditatieNVKH en NWP (1 dag homeopathie). Door NVKH geaccrediteerde nascholingen zijn voor LVNT leden erkend’

Mijn nascholingen

Uw heeft nog geen keuze voor één of meer nascholingen gemaakt.

Klik op 'Toevoegen' om op deze nascholing in te schrijven.

Over geen onderwerp in de homeopathie bestaan zoveel verschillende meningen en ideeën als over de potenties en de posologie.
Hahnemann heeft zijn leven lang gezocht naar het ontwikkelen van homeopathische potenties die optimaal de patiënt zouden helpen te genezen én zo min mogelijk geneesmiddelverergeringen zouden geven. Nadat, vele jaren na zijn dood, de 6e editie van de Organon verscheen, duurde het nog een tiental jaren voordat men zich bewust werd van de compleet nieuwe potentie die daarin beschreven werd. Bij onderzoek daarnaar én zijn artikelen, brieven e.d. werd duidelijk dat hij veel twijfels had bij de hogere C potenties (hoger dan C30) en de posologie (waarin hij in de vorige edities van de Organon - met name de 5e editie - ook al had geschreven).
Die twijfels én de oplossingen van Hahnemann zijn nog niet eerder in één uitgave helder op een rijtje gezet. Franc Müller heeft na vijf jaren studie van bijna al Hahnemanns publicatie´s dit overzichtelijk samengevat in zijn boek ‘Het Potentie-Raadsel’ en aangevuld met praktische adviezen.
Wat komt op deze dag aan de orde (allemaal na te lezen in zijn boek)?
•    Hoe kwam Hahnemann van het gebruik van oertincturen tot de C en Q potenties?
•    Hoe schreef Hahnemann zelf voor? Betekent dat, dat we dit zelf ook zo zouden moeten doen in de 21e eeuw?
•    Waar komt de reeks C30, C200, M, 10M enzovoort vandaan?
•    De geneesmiddelkeuze en de voorgeschreven potentie vormen samen het similimum
•    Handvaten voor de keuze tussen C en Q
•    Verschil in bereiding en werking tussen C en Q, voor- en nadelen van beide
•    Droge korrels, opgeloste (vloeibare) middelen en herhalen, of niet?
•    Innemen, ruiken, of op de huid wrijven?
•    Voldoende reactie krijgen bij een middelvoorschrift, maar geen verergeringen
•    Hoe interpreteer je de reactie van je patiënt op een middelvoorschrift?
•    Casusvoorbeelden met de verschillende manieren van voorschrijven en potenties.

Na deze dag kun je bewust een keuze maken in de potentie van je geneesmiddel voorschrift met rationele argumenten en zo leren wat welk effect heeft. Uiteraard daarbij rekening houdend met de gevoeligheden en verschillen van de individuele patiënten én van de verschillen tussen middelen.        

Direct aan het begin van de dag krijg je zijn boek 'Het Potentie-Raadsel' dat geheel over dit onderwerp gaat. De kosten voor het boek zijn bij de nascholingsdag inbegrepen.