Open dagen & korte cursussen

Elk jaar organiseren wij verschillende dagen en activiteiten waarbij je kennis kunt maken met onze opleiding en ons vak. Kijk voor meer informatie hieronder. Ben je gedurende het jaar geïnteresseerd of heb je een open dag gemist? Je kunt dan een afspraak maken om op één van onze lesdagen in Zwolle (vrijdag van 14.30 - 21.30 uur) een aantal lessen bij te wonen en/of om kennis te maken.

Eerste hulp met homeopathie

DatumZaterdag 12 maart en 23 april 2022
Tijd10:00 - 17:00
LocatieDokterspad 2 Zwolle
DocentEindejaarsstudenten onder begeleiding van ervaren docenten van de opleiding
Kosten€ 99,00 (inclusief syllabus)
Accreditatie

Uw heeft nog geen keuze voor één of meer nascholingen gemaakt.

Klik op 'Toevoegen' om op deze nascholing in te schrijven.

"Er is veel wat je zelf kunt doen als je de mogelijkheden maar kent"

Wil je ook leren wat homeopathie kan betekenen in eerstehulpsituaties?
Klassieke homeopathie wordt vaak in verband gebracht met chronische ziektetoestanden, maar ook bij acute ziektes en ongelukken werkt homeopathie bijzonder doeltreffend!
Bovendien stimuleert het homeopathisch middel je zelfgenezend vermogen. Wat dat is wordt ook uitgelegd tijdens de cursus.

De Academie voor Klassieke Homeopathie verzorgt elk jaar een korte cursus 'Eerste Hulp met Homeopathie' oftewel "Homeopathie voor thuis".
Deze cursus is voor iedereen een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met deze geneeswijze en om te leren hoe je die zelf toe kunt passen in acute eerstehulpsituaties.
Aan de hand van voorbeelden wordt op eenvoudige en praktische wijze uitgelegd wat homeopathie nu precies is, hoe het werkt en hoe de middelen toegepast kunnen worden.
Deze lessen worden gegeven door onze praktijkjaarstudenten of Khio's (Klassiek Homeopaten in Opleiding) als onderdeel van hun afstudeerproject onder begeleiding van onze ervaren docenten.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in klassieke homeopathie en die zich hier graag praktisch mee bezig wil gaan houden. Ofwel "Homeopathie voor thuis". Ook als je meer te weten wilt komen over wat homeopathie nou eigenlijk is (en wat niet!) raden we je van harte aan om deel te nemen. Daarnaast kan het een goede opstap zijn om kennis te maken met onze beroepsopleiding.
Voor ouders van kleine kinderen is de cursus ook bijzonder geschikt, omdat je met kleine kinderen nogal eens te maken krijgt met acute infectieziektes en ongelukjes. Tijdens de cursus leer je wat je zelf wel en niet kunt behandelen. Ook komen sportblessures aan bod en de cursus is ook zeer interessant voor iedereen die huis-tuin-en-keukenklachten en -ongelukken liever op een natuurlijke manier wil ondersteunen.
Voor partners, vrienden en familieleden van studenten van de Academie voor Klassieke Homeopathie is het een mooie manier om hen kennis te laten maken met het toekomstige beroep van hun geliefde. En tenslotte is de cursus bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van de natuur, van het planten-, dieren- en mineralenrijk en daar meer van wil weten en mee wil gaan doen.

Wat leer je?

In de cursussen besteden we aandacht aan allerlei aandoeningen en ziektes die je in het dagelijks leven tegen kunt komen, maar er wordt ook ruime aandacht besteed aan de grondslagen van de homeopathie en de homeopatische geneesmiddelen. Deze middelen vormen immers de basis van waaruit we werken en het is nuttig en interessant om iets van hun achtergrond te weten.

De onderwerpen die tijdens de cursussen onder andere aan bod komen zijn:

Theorie:

 • Wat is homeopathie
 • Grenzen van wat je wel/niet zelf kunt behandelen
 • Wat is pluis en wat is niet pluis
 • Basisprincipes van de homeopathie
 • Verschillende soorten homeopathie
 • Waarop baseer je je geneesmiddelkeus
 • Toediening en dosering van homeopatische geneesmiddelen
 • Hoe maken we onderscheid tussen de verschillende geneesmiddelen

Klachten:

 • Ongevallen en verwondingen
 • Brandwonden
 • Tandheelkundig ingrijpen
 • Beten en steken
 • Kleine sportblessures
 • Eenvoudige infectieziektes, zoals griep en verkoudheid

Homeopathische geneesmiddelen, zoals:

 • Arnica montana (Valkruid)
 • Calendula officinalis (Goudsbloem)
 • Hypericum officinalis (Sint Janskruid)
 • Ledum palustre (Moerasrozemarijn)
 • Ruta graveolens (Wijnruit)
 • Rhus toxicodendron (Gifsumak)
 • Atropa Belladonna (Wolfskers)

En nog veel meer!

Je hebt de cursus afgerond en dan?

Na afloop van de cursus ben je in staat om eenvoudige eerstehulpgevallen zelf te behandelen en heb je geleerd wanneer je iemand direct naar een arts moet doorsturen.
Bovendien heb je kunnen nadenken en discussiëren over de homeopathie als geneeskunst. Wie weet wat daaruit voortkomt... Misschien is het wel wat voor jou?
Hieronder vind je enkele voorbeelden van eerstehulpgevallen die je na afloop van de cursus kunt behandelen:

 1. Een man springt over een hekje, maar komt verkeerd terecht. Hij gaat door zijn enkel en valt. Hij kan de enkel niet meer belasten. Hij heeft enorme pijn, wordt er misselijk van, kan het been niet stilhouden en wil niet aangeraakt worden. De enkel wordt enorm dik en blauw.
  Wat zou je doen?
  Welk middel zou hem kunnen helpen?
 2. Een kind krijgt zijn duim tussen de deur van de auto. De duim is erg blauw, enorm opgezet en heel erg pijnlijk. Je mag er niet aankomen. Het kind wordt erg bleek, begint te zweten, wordt misselijk en suf, valt steeds flauw en is moeilijk bij de les te houden (door schrik en pijn).
   

Kijk als je mee gaat doen eerst eens wat je nu zou doen en kijk na de cursus nog eens...

Meer weten?

Wil je graag meer informatie? Bel ons gerust op maandag tussen 10.00 en 16.00 uur op (085-0150050). Op andere dagen kun je een boodschap achter laten, dan bellen we je terug. Of stuur ons een bericht via het  contactformulier.

Wil je weten hoe we met jouw privacy omgaan?

klik hier

Hoe kom je bij ons?

Let op alle open dagen en cursussen vinden plaats in het gebouw van Landstede, Dokterspad 2, 8025 AW  Zwolle, tenzij expliciet anders vermeld.

Hier vind je een routebeschrijving