skip to content

Open dagen & cursussen

Open dagen & korte cursussen

Elk jaar organiseren wij verschillende dagen en activiteiten waarbij je kennis kunt maken met onze opleiding en ons vak. Kijk voor meer informatie hieronder. Ben je gedurende het jaar geïnteresseerd of heb je een open dag gemist? Je kunt dan een afspraak maken om op één van onze lesdagen in Zwolle (vrijdag van 14.30 - 21.30 uur) een aantal lessen bij te wonen en/of om kennis te maken.

Opgeven

Het systeem hieronder werkt als een webwinkel.
Wanneer je de details van een opendag of cursus bekijkt staat  daar rechts een groene knop "Toevoegen" als je daar op klikt wordt die dag of dagen toegevoegd aan je winkelwagen. Als je alles toegevoegd hebt wat je interssant vindt, kun je "versturen" en krijg je de kans je gegevens in te vullen en zie je precies wat alles kost (staat ook al bij de detailomschrijving). Onderaan de pagina kun je terug naar dit overzicht, of naar het vorige of volgende onderwerp.

Sinds de Coronaperiode hebben we ervaring opgedaan met online nascholingen en/of cursussen. Het doel is steeds om je in levende lijve in Zwolle te ontvangen. Soms leveren we als extra service een livestream/webinar. Indien dat zo is, vermelden we dat expliciet. Als het er dus niet bij staat, is er alleen de mogelijkheid de cursus in Zwolle te volgen. Bij het inschrijfformulier kun je aangeven, indien we dat aanbieden, of je live of webinar wilt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan ben je als eerste daarvan op de hoogte.

Introductiecursus homeopathie 14 en 21 juni

Meer informatie over de introductiecursus homeopathie

Elk jaar geven wij op twee vrijdagen in Zwolle een introductiecursus homeopathie om belangstellenden meer inzicht te geven in de homeopathie als geneeswijze. Deze cursus is dé ideale manier om met homeopathie in het algemeen, het vak of onze opleiding kennis te maken. Je kunt kennis maken met onze visie op homeopathie en ervaren hoe het is om bij ons lessen te volgen en opgeleid te worden tot klassiek homeopaat.  Maar de introductiecursus homeopathie geeft je bovenal een goed inzicht in wat homeopathie nu eigenlijk is.

Is homeopathie niet iets met kruiden?

Hoe vaak horen we niet een dergelijke opmerking. Heel begrijpelijk, omdat homeopathie niet iets is dat in onze samenleving breed bekend is en niet veel mensen weten hoe het nu echt in elkaar zit.
Als beroepsopleiding zien wij het niet alleen als onze taak om homeopaten op te leiden, maar ook om mensen, die meer zouden willen weten over hoe homeopathie nu echt werkt, informatie te geven.
Ben jij zo iemand die meer zou willen weten over: 

 • hoe homeopathie nu echt in elkaar steekt? 
 • hoe het nu precies zit met de homeopathische geneesmiddelen en het verschil met kruiden?
 • hoe homeopathische geneesmiddelen gemaakt worden?
 • hoe een homeopaat werkt en wat erbij komt kijken om dat te kunnen doen?
 • waarom een homeopaat 1,5 uur met iemand praat in plaats van 10 minuten (zoals je huisarts)?
 • hoe het komt dat er zo'n verschil is tussen een 'gewone' dokter en een homeopaat?
 • en ...

Dan is deze cursus iets voor jou!

Wat leer je?

In deze cursus behandelen we de volgende onderwerpen.

 • Inleiding in de homeopathie: Wat is homeopathie nu precies en hoe is homeopathie ontstaan. We gaan daarbij ook in op hoe het gekomen is dat de homeopathie de positie gekregen heeft die het nu heeft.
 • Hoe wordt er vanuit de homeopathie naar ziekte en gezondheid gekeken, en hoe anders is dat dan de huisarts of specialist in het ziekenhuis.
 • Als homeopaat leer je niet alleen medische zaken maar je bent ook therapeut. Om het vak goed uit te oefenen is het noodzakelijk dat een homeopaat goed leert observeren en luisteren.
 • Aan de hand van praktische oefeningen maken we je duidelijk dat de kunst van het luisteren en vragen stellen een essentieel onderdeel is van de homeopathische geneeskunst.
 • Wat dat houdt nu eigenlijk in "therapeut zijn" en waarom moet ik mijzelf goed leren kennen en waarnemen om een heldere waarnemer te worden.
 • Similia Similibus Curentur oftewel uitleg van het gelijksoortigheidsprincipe en de andere basiswetten van de homeopathie. Daarmee leer je begrijpen hoe het komt dat homeopathie zo anders werkt en wordt toegepast.
 • Uniek binnen de homeopathie opleidingen is de manier waarop wij het ontstaan en de ontwikkeling van ziekte (zowel lichamelijk als psychisch) in kaart brengen en begrijpelijk maken. We noemen dat de pathologiecyclus. We leren je de beginselen ervan en oefenen je erin hoe je op deze manier naar ziekte en gezondheid kunt kijken.
 • Ook de homeopaat moet natuurlijk goed weten hoe een gezond lichaam werkt en wanneer lichamelijke processen ongewoon en gevaarlijk zijn. We staan stil bij de noodzaak van de kennis van de menselijke anatomie en fysiologie. Daarbij nemen we een klein stukje van het lichaam onder de loep om dat eens nader te onderzoeken. Daarbij nemen we een geval van een patiënt uit onze praktijk (met toestemming van die patiënt uiteraard, maar wel anoniem) om te zien wat diens klachten zijn en hoe dat met dit stukje anatomie en fysiologie te maken heeft. Daarna behandelen we hoe naar die klachten gekeken kan worden door de huisarts en specialist als illustratie van het verschil in kijken met een homeopaat.
 • Een van de belangrijke instrumenten van de homeopaat zijn de homeopathische geneesmiddelen. Aan de hand van de hiervoor genoemde casus gaan we kijken hoe we daar als homeopaat mee omgaan en we op basis van de klachten van de patiënt tot een geneesmiddelvoorschrift komen. Daarbij zullen verschillen en karakteristieken van verschillende geneesmiddelen aan de orde komen. En uiteraard hebben we tijd en aandacht voor jouw vragen en ervaringen....

Klaar en dan ...?

En dan heb je deze boeiende cursus gevolgd..... dat smaakt (hopen wij natuurlijk) naar meer. Dat kan.....
Wij organiseren ook elk jaar een eerste hulp cursus in de maanden februari/maart. Die zou je dus volgend jaar kunnen volgen. 
Maar misschien heb je wel zoveel interesse gekregen dat je onze beroepsopleiding zou willen volgen. Ook dat kan.
Of misschien wil je wel met ons in gesprek omdat je je afvraagt of de homeopathie iets voor jou of iemand uit je omgeving kan betekenen. Ook dat kan, laat het ons maar weten dan maken we tijd voor je....
Misschien wil je wel een advies van ons of wij bij jou in de omgeving een goede homeopaat weten. Ook daar kunnen we in voorzien.

En misschien ........... vul maar in. Stel je vraag en wij zullen kijken of je kunnen helpen.
Vind je Zwolle te ver? Neem contact met ons op, we kunnen bij voldoende belangstelling, de cursus ook bij jou in de buurt geven.

Datum14 juni en 21 juni 2024 (twee maal een vrijdagmiddag én -avond)
Tijd14 juni van 14:00 - 21:30, 21 juni van 14.30 tot 21.30 uur
LocatieDokterspad 2, 8025 AW, Zwolle (geen webinar)
DocentDiverse docenten van de opleiding
Kosten€ 119,00 Incl uitgebreide syllabus
Accreditatie

Uw heeft nog geen keuze voor één of meer cursussen gemaakt.

Klik op 'Aanmelden' om op deze cursus in te schrijven.

Up