Docenten en medewerkers van de AvKH

Naast de vaste medewerkers hieronder zijn er nog een aantal specialisten die zo af en toe één vak doceren zoals psychiatrie, ontwikkelingspsychologie en gezondheidsrecht.

Terug naar: De beroepsopleiding

Catja Broekhof

Catja Broekhoff

Studenten begeleidster

Catja is sinds het schooljaar 2020 – 2021 werkzaam als studentbegeleider bij onze opleiding. Als afgestudeerd klassiek homeopaat en coach vormt zij de schakel tussen de docenten en de studenten. Catja voert intake- en voorgangsgesprekken met onze studenten. Daarnaast kun je ook bij haar terecht als er problemen zijn met je studievoortgang. Samen kijken jullie dan naar de oorzaken hiervan en brengen jullie de mogelijke oplossingen in kaart. “De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in verschillende vakgebieden en verschillende functies, o.a. als communicatiespecialist, Eigen-Kracht coördinator, klassiek homeopaat en coach in mijn eigen praktijk en kort als docent aan de AvKH. Mijn hart ligt bij het voeren van inzicht gevende gesprekken en het coachen en begeleiden van mensen. Daarnaast word ik heel blij van het faciliteren van andere mensen en het organiseren en coördineren van werkzaamheden en projecten. Ik heb er ontzettend veel zin in om als studentbegeleider bij de AvKH mijn steentje bij te dragen aan het opleiden van goede therapeuten en goede homeopaten. Daar zet ik mijn kennis, (levens)ervaring en enthousiasme voor de klassieke homeopathie graag voor in!”

Ton Couwenbergh

Ton Couwenbergh

Medische vakken

Ton heeft geneeskunde gestudeerd in Nijmegen en is in 1984 als arts afgestudeerd. Na twee jaar als arts-assistent in een ziekenhuis te hebben gewerkt (voornamelijk op de afdelingen eerste hulp, chirurgie en verloskunde) en een jaar als arts bij de bloedbank koos hij ervoor om de richting van de complementaire geneeskunde op te gaan. Naast een studie acupunctuur, Chinese kruidengeneeskunde en vervolgens orthomoleculaire geneeskunde is hij bijna 21 jaar werkzaam geweest in zijn natuurgeneeskundige praktijk.

Al vele jaren heeft Ton een passie voor het onderwijs: al vanaf 1990 verzorgt hij lessen in de medische basisvakken aan verschillende natuurgeneeskundige opleidingen. Het is elke keer weer een leuke uitdaging om de soms ingewikkelde ziektepatronen helder en begrijpelijk uit te leggen en zo bij te dragen aan de verdere professionalisering van de alternatief geneeskundigen.

Ton is sinds 2008 verbonden aan de Academie als docent medisch vakken.

Dorotee Fleuren

Dorotee Fleuren

Homeopathievakken, praktijkbegeleiding, supervisor, pr.

Dorotee is sinds 1986 werkzaam als klassiek homeopaat. Ze heeft haar opleiding gevolgd in Bloemendaal-Haarlem aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hippocrates. Daar heeft ze naast klassieke homeopathie ook de lessen medische astrologie en irisdiagnose gevolgd. In 1988 verhuisde ze naar Zwolle en zij werkt daar nog steeds in een groepspraktijk met verschillende disciplines. Ze vindt het prettig om gezamenlijk in een pand te werken, het verruimt haar blikveld. Daarnaast vindt ze het ook erg praktisch om bepaalde lasten gezamenlijk te dragen. Van 1989 tot en met 2008 heeft ze lessen irisdiagnose gegeven aan de HvNA, Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen te Arnhem, en ze gaf daar lessen klassieke homeopathie van 1995 tot en met 2008. Ze geeft sinds 2003 les aan de Academie voor Klassieke Homeopathie.

"De kennis en ervaring die ik ondertussen in de praktijk heb opgedaan, geef ik graag door. Homeopathie betekent veel voor mij. Ik ervaar het als een manier van leven, respect leren hebben voor jezelf en daarmee voor iedereen en alles om je heen. Als hulpverlener vind ik het erg belangrijk dat je de mens als uniek en eenheid kunt zien. Vandaar dat naast een juist gekozen homeopatische remedie een goed gesprek erg belangrijk is."

Lucas Klooster

Lucas Klooster

Assistent directie, Coördinator nascholingen en Docent

Lucas is sinds 2017 werkzaam als homeopaat. Zijn opleiding heeft hij gedaan in Almelo aan de Homeopathie Academie Nederland. Hij is als stagebegeleider aan de HAN verbonden. Lucas is lid van de Paracelsus werkgroep; een groep homeopaten met alle stromingen en met vele jaren ervaring. Het verruimt zijn blikveld om de werken van diverse homeopaten te bestuderen en dat wat aanspreekt te gebruiken. Hij werkt samen in de praktijk met zijn vrouw die homeopaat voor dieren is.

“ Toen ik de kans kreeg om te gaan doen waar echt mijn passie ligt heb ik gekozen voor homeopathie. Duurzaamheid en de individuele mens die belicht wordt. Met mensen in gesprek gaan. Elk mens met welke klacht dan ook is uniek.

Ziekte en psyche staan met elkaar in verbinding en worden niet los van elkaar gezien. De totale mens en wat bezielt hem of haar. De weg terug naar gezondheid is een uitnodiging aan de patiënt. Met homeopathie hoop ik op een betere wereld, een betere eigen wereld.

Ik ben dankbaar dat ik deze behandelmethode, waarbij geen bijwerkingen optreden, kan toepassen. Voor vele mensen die een alternatief willen of regulier niet meer verbeteren gaat er een wereld open.”

Lucas maakt deel uit van het team van de AvKH sinds september 2020

Agaathe Levenga

Agaathe Levenga

Docent homeopathie vakken, therapeutische vorming

Mijn naam is Agaathe Levenga en ik ben klassiek homeopaat sinds 2009. Ik heb een eigen praktijk in Odoorn (Drenthe), www.agaathelevenga.nl.

Na de middelbare school wilde ik hulpverlener worden en daarvoor heb ik een SPH-opleiding gevolgd. Al zolang ik me kan herinneren vertellen mensen mij hun problemen. Als kind wist ik niet hoe ik de mensen kon helpen, anders dan te luisteren. Op de SPH-opleiding leerde ik hoe ik hen echt verder kon helpen.

Toen onze kinderen geboren werden, ben ik thuisgebleven totdat ze naar de basisschool gingen. Nadat onze jongste ook naar school ging, wilde ik weer gaan solliciteren voor een SPH-functie, maar dat liep anders. Ik was bij een vriendin op verjaardag en daar kwam ik iemand tegen die mij vertelde dat ze klassieke homeopathie studeerde aan het Kentcollege in Meppel (tegenwoordig de AvKH). Op dat moment wist ik meteen dat ik ook homeopathie wilde gaan studeren. Ik had geen idee wat ik dan precies zou gaan doen, maar ik wist honderd procent zeker dat ik niet op een SPH-functie zou gaan solliciteren. Ik wilde weer gaan studeren. Ik heb een ‘Open dag’ van het Kentcollege bezocht en me meteen daarna aangemeld voor de opleiding.

Met heel veel plezier heb ik de studie gevolgd. De homeopathie-opleiding borduurde voort op mijn SPH achtergrond. Als SPH-er kon ik mensen helpen door goede inzichtgevende gesprekken. Als Klassiek Homeopaat kan ik mensen helpen door goede inzichtgevende gesprekken én een homeopathische behandeling. De behandeling werkt door op de gesprekken. Dat vind ik een prachtige combinatie.

Wat ik zo leuk vind aan lesgeven, is dat ik met homeopathie bezig ben en dat ik andere mensen, die ook geïnteresseerd zijn in homeopathie, mag vertellen vanuit mijn kennis en ervaring.
 

Agaathe geeft bij de AVKH les sinds 2015

Anne Müller

Anne Müller

Secretariaat

Anne Müller is al jaren onze steun en toeverlaat op het secretariaat. Zij verzorgt alle administratieve zaken, heeft contact met studenten, drukt de syllabi af, enzovoort.
Anne is zelf lang onder behandeling geweest van verschillende homeopaten en zij heeft in het verre verleden ook een aantal jaar homeopathie gestudeerd. Ze heeft haar kinderen met homeopathie grootgebracht en heeft zelf aan den lijve ondervonden hoe krachtig homeopathie kan werken.

Zij zegt daar zelf over:

"Zonder homeopathie was ik er niet meer".

 

Franc Müller

Franc Müller

Homeopathievakken, anatomie en fysiologie, psychologie, coördinator theoriejaren, studieleiding, supervisor

Franc heeft al een lange weg in de homeopathie afgelegd. Hij kreeg op jonge leeftijd (23) een ernstige vorm van suikerziekte. Door intensieve samenwerking met een homeopaat is hij daarvan genezen. Na het genezingsproces is hij muziektherapie (Jelburg in Baarn), klassieke homeopathie (de Michaelische School voor Geneeskunst in Den Hout), psychosynthese en NLP gaan studeren. 

Inmiddels is hij in zijn eigen praktijk al sinds 1990 actief als homeopaat, gespreks- en muziektherapeut. Sinds 1991 geeft hij in beide vakgebieden (muziektherapie en homeopathie) gastlessen op verschillende beroepsopleidingen. Van 2002 tot en met 2006 is hij ook als docent anatomie en fysiologie aan een opleiding voor traditionele Chinese geneeskunde verbonden geweest. Daarnaast hielp hij mee de Vrije School Bovenbouw in Meppel vorm te geven, onder andere als muziek- en biologieleraar.

Sinds 2000 is Franc werkzaam als docent aan de Academie voor Klassieke Homeopathie en staat hij na het terugtreden van Jeroen Morssink in september 2007 samen met het docententeam aan het roer.

"Vanaf het moment dat ik zelf ernstig ziek werd, besefte ik dat homeopathie een onvoorstelbaar krachtig instrument is om een mens te helpen zichzelf te ontwikkelen en te genezen. Hoe langer en meer ik met mensen werk, hoe meer ik doordrongen raak van ontzag en respect voor de wijsheid die aan de mens ten grondslag ligt. Met steeds meer geduld en liefde tracht ik steeds dieper door te dringen in die geheimen. Mijn taak is om zo veel mogelijk kennis te vergaren en die te verbinden met mijn ervaring, zodat ik meer kan waarnemen van de totale mens en mijn patiënten beter kan helpen. Door mijn ervaringen en inzichten te delen met studenten hoop ik hun een lange zoektocht te besparen en komen zij mogelijk weer een stap verder om betere genezers te worden.

In mijn werk word ik nog steeds sterk geïnspireerd door de inzichten vanuit de fenomenologie, het drie- en viergelede mensbeeld, de humanistische psychologiën en natuurlijk Hahnemann."

Tineke Priester

Tineke Priester

Homeopathievakken, voeding, alternatieve geneeswijzen, persoonlijke ontwikkeling, praktijkcoördinator, supervisor

Tineke studeerde in 1998 af aan de School voor Homeopathie in Amersfoort.

"Van jongs af aan heb ik interesse gehad in genezen én in andere culturen, dus aanvankelijk dacht ik dat mooi te kunnen combineren in een studie culturele antropologie. Na een jaar besloot ik dat ik liever praktisch dan observerend bezig ben en begon ik aan een studie natuurgeneeskunde in Hilversum. Hier heb ik onder andere veel geleerd over voeding en me ook verdiept in de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM).

Uiteindelijk bleek daar dat homeopathie voor mij de juiste geneeswijze is, omdat in de klassieke homeopathie het psychologische aspect van de mens zo mooi wordt uitgediept. In 1998 heb ik mijn studie homeopathie voltooid in Amersfoort. Naast een praktijk als klassiek homeopaat ben ik me, naast homeopathie, blijven verdiepen in andere geneeswijzen en manieren van denken en voelen. Dit resulteerde onder andere in cursussen lichaamswerk, astrologie, dromen en reiki. Het is mijn drijfveer om patronen en samenhangen in de dingen te ontdekken." 

Inge van Wijck

Inge van Wijck

Studentenbegeleidster

Inge is werkzaam als studentenbegeleidster aan de opleiding. Zij voert de intakegesprekken met onze nieuwe studenten.

Inge is in 1998 afgestudeerd aan de Academie voor Klassieke Homeopathie en praktiseert sindsdien in Dokkum in één van de zorggebouwen van het ziekenhuis, en één keer per week in Leeuwarden in het gebouw van de Arbo-Unie.
Ook is ze werkzaam in verschillende commissies van de NVKH, de landelijke beroepsvereniging voor klassiek homeopaten. Ze is studentenbegeleider bij de AvKH sinds 2000

"Als ex-verpleegkundige sloot de klassieke homeopathie fantastisch aan bij mijn behoefte om het medische met het psychologische te verbinden. Een betere integratie van de homeopathie in de reguliere gezondheidszorg is echt een wens van mij. Ik heb nooit een dag spijt van deze opleiding gehad. Klassiek homeopaat zijn is een heerlijk zelfstandig beroep: consulten met diepgang, samen het leven van een patiënt 'induiken' en een stukje mee mogen lopen in diens leven. Prachtig!
Dit geldt ook voor studenten. Het is prachtig om samen met het team van de Academie voor Klassieke Homeopathie de eindstreep van diplomering te halen, met alle ontwikkelingen die daarbij kunnen horen. Als opleiding zijn wij het aan ons beroep verplicht om goede homeopaten af te leveren.”