Routebeschrijvingen

Wij geven op twee lokaties les en open dagen.....

Route Amsterdam

Ons adres is: Messchaertstraat 1, 1077 WS,  Amsterdam (Vossius Gymnasium)

Met de auto

Je kunt ons goed bereiken met het openbaar vervoer. Bij het Vossius Gymnasium is zo goed als geen parkeerruimte en als je het vindt, kost het € 4,00 of meer per uur. Moet je toch persé met de auto komen dan is het verstandig de auto ergens aan de rand van de stad neer te zetten. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij…

-Transferium (bij Amsterdam Arena). Je zou kunnen overwegen je auto op het transferium te parkeren. Probleem is dat je alleen van het goedkope tarief kunt profiteren als je laatst gebruikte halte van het openbaar vervoer binnen de zone centrum valt (P& R regeling). En dat kan niet als je naar de school gaat, dus dan betaal je € 3,50 per uur. (Of je moet na afloop even naar het centrum gaan en dan weer
terug naar het transferium.)
Echter op de website van de gemeente staat: Als je geen gebruik maakt van de P+R regeling dan gelden de tarieven voor 'normaal´ parkeren : € 1,00 per 18 min. Oftewel € 3,33 per uur met een maximum van € 30,00 per dag.
- Je kunt eventueel ook bij Bos en Lommer parkeren op de P&R, als je uit het noorden komt, en dan de trein nemen naar zuid.
- Parkeergarages in de buurt van Q-park zijn helaas duur. Je betaalt € 2,00 per 17 minuten ofwel € 7,05 per uur. € 56,00 per dag.
- Een betere optie is dan om de parkeergarage van Parkbee te nemen in Sloterdijk. (Http://parkbee.com/parkeergarage/sloterdijk). Daar moet je wel lid van worden maar dat kost je maximaal € 10,00 per dag.
- Als je uit het zuiden of oosten komt, is die van de Amstel handiger (http://parkbee.com/parkeergarage/amstel). Ook € 10,00 per dag.

- Deze kaart laat zien waar je op zaterdag gratis kunt parkeren. Langs de Beethovenstraat liggen twee grote parkeerplaatsen, een bij de Amsterdamsche Football Club, en net ten zuiden van het ABN-Amro kantoor aan de Rosy Wethheimstraat. Van daaruit is het eveneens 15 minuten lopen naar het Vossius.

 

Met het openbaar vervoer

Het Vossius Gymnasium ligt vlak bij station Amsterdam Zuid (dichtbij Rai). Het is 15 minuten lopen van het station. 

Er stoppen intercity-treinen vanuit Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, enzovoort. Zelfs vanuit Zwolle! Station Amsterdam Zuid ligt op de route van/naar Schiphol en is dus vanuit bijna de hele Randstad in maximaal een uur te bereiken.

Route Zwolle

Ons adres is: Dokterspad 2, 8025 AW Zwolle (MBO Landstede)

Met de auto:

Vanuit het noorden:

Neem op de A28 de afslag Zwolle Noord (afslag 20). Onderaan de afrit sla je linksaf. Rijd onder de snelweg door de Ceintuurbaan op. Zie verder onder 'In Zwolle 1'.

Vanuit Kampen en de polders:

Vanuit Almere en Lelystad is het het gemakkelijkst om eerst naar de A28 te rijden en dan de beschrijving vanuit het zuiden te volgen. Vanuit Kampen, Dronten en Emmeloord kun je het beste de N50 nemen. Die sluit aan op de A28. Volg vanaf daar de beschrijving 'Vanuit het zuiden en de Randstad'.

Vanuit het zuiden en de Randstad:

Neem op de A28 de afslag Zwolle Noord (afslag 20). Onderaan de afrit sla je rechtsaf de Ceintuurbaan op. Zie verder onder 'In Zwolle 1'.

In Zwolle 1:

Volg de Ceintuurbaan tot je aan je linkerhand het nieuwe ISALA-ziekenhuis ziet verschijnen (organische of 'antoposofische' architectuur, net als het ING-gebouw in Amsterdam of het gebouw van de Gasunie in Groningen). Dat is bij de vierde verkeerslichten vanaf de snelweg, vlak na het voetbalstadion. Let op: houd je aan de aangeven snelheid! Veel controles en flitscamera's hier.
Sla hier linksaf de Dokter van Heesweg in. Sorteer voor op rechtdoor (dus niet linksaf de Dr. Stolteweg inslaan!). Neem vervolgens de tweede weg links. Dit is het Dokterspad. Parkeren kan links op het parkeerterrein, dus tegenover het schoolgebouw. Neem de grote gele hoofdingang van het gebouw aan je rechterzijde om ons te bereiken. 

Vanuit het oosten over de provinciale weg:

Vanuit Almelo/Enschede:

Zorg je dat je op de N35 komt richting Heino en Raalte. Volg deze weg tot in Zwolle waar deze weg de Ceintuurbaan heet. Zie verder onder 'in Zwolle 2'.

Vanuit de richting Deventer:

Zorg dat je op de N337 komt (die loopt van Deventer langs de IJssel naar Zwolle langs Wijhe, Olst en Windesheim). Zodra je Zwolle inrijdt, sla je rechtsaf de Oldeneeallee op. Volg deze tot aan het einde en sla dan linksaf de N35/Ceintuurbaan op. Zie verder onder 'In Zwolle 2'.

In Zwolle 2:

Rijd over de Ceintuurbaan onder de spoortunnel door en sla bij de derde verkeerslichten rechtsaf de Dokter van Heesweg in, dit is richting Isala-ziekenhuis. Daar sorteer je voor op rechtdoor (sla dus niet linksaf de Dr. Stolteweg in!). Neem de tweede weg links: het Dokterspad. Parkeren kan links op het parkeerterrein tegenover het schoolgebouw. Neem de grote gele hoofdingang bij het gebouw aan je rechterzijde om ons te bereiken.

Grotere kaart weergeven

Met het openbaar vervoer:

Zwolle heeft maar één station. Neem voor het station een bus naar het Isala ziekenhuis. De busrit duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt de volgende bussen nemen:

 • Stadsbus
  • Bus 1 Station - Oosterenk
 • Synthus - streekbus
  • Bus 40 richting Meppel
  • Bus 70 richting Steenwijk
  • Bus 166 richting Raalte
  • Bus 167 richting Ommen

Je kunt ook een OV-fiets huren op het station. Het is ongeveer 10 minuten fietsen (iets meer dan 3 kilometer).
Of als je van een stevige wandeling houdt ..... het is ± 40 minuten lopen. Hieronder vind je een kaart met de snelste route.


Grotere kaart weergeven