Routebeschrijvingen

Wij geven op twee lokaties les en open dagen.....

Route Amsterdam

Ons adres is: Fred. Roeskesstraat 84, 1076 ED, Amsterdam (Geert Groote College )

Met de auto

Je kunt ons goed bereiken met het openbaar vervoer. Bij het Geert Groote College is zo goed als geen parkeerruimte en als je het vindt, kost
het 4 euro of meer per uur. Moet je toch persé met de auto komen dan is het verstandig de auto ergens aan de rand
van de stad neer te zetten. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij…

-Transferium (zie het plaatje hierboven). Je zou kunnen overwegen je auto op het transferium te parkeren. Probleem is dat je alleen van het goedkope tarief kun profiteren als je laatst gebruikte halte van het openbaar vervoer binnen de zone centrum valt (P& R regeling). En dat kan niet als je naar de school gaat, dus dan betaal je 3,50 per uur. (Of je moet na afloop even naar het centrum gaan en dan weer
terug naar het transferium)
Echter op de website van de gemeente staat: Als je geen gebruik maakt van de P+R regeling dan gelden de tarieven voor 'normaal´ parkeren : € 1.00 per 18 min. Oftewel 3,33 per uur met een maximum van € 30,00 per dag.
- Je kunt eventueel ook bij Bos en Lommer parkeren op de P&R, als je uit het noorden komt, en dan de trein nemen naar zuid.
- Parkeergarages in de buurt van Q-park zijn helaas duur. Je betaalt € 2,- per 17 minuten ofwel € 7,05 per uur. € 56,- per dag.
- Een betere optie is dan om de parkeergarage van Parkbee te nemen in Sloterdijk. (Http://parkbee.com/parkeergarage/sloterdijk). Daar moet je wel lid van worden maar dat kost je maximaal 10 euro per dag.
- Als je uit het zuiden of oosten komt, is die van de Amstel handiger (http://parkbee.com/parkeergarage/amstel). Ook 10 euro per dag.

- Deze kaart geeft de suggestie dat je op zaterdag rond het VU en VU ziekenhuis gratis zou moeten kunnen parkeren (ook een P&R locatie). Wie weet, uitproberen maar! En als je daar hetzelfde tarief betaalt als doordeweeks zou je voor 10 á 11 euro daar de hele dag moeten kunnen parkeren. Het verschil in de tarieven van de standaard P&R en het VU terrein komt, doordat er openbare parkeerplaatsen zijn (pas op, een deel daarvan heeft een maximum parkeertijd van 3 uur) en die van VU zelf.

Met het openbaar vervoer

Het Geert Groote College ligt vlak bij station Amsterdam Zuid. Het is 10 minuten lopen van het station. 

Het is 6 minuten lopen als je de uitgang neemt op de Parnasusweg (zie plattegrondje en dan de blauwe stippen).

Er stoppen intercity-treinen vanuit Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, enzovoort. Zelfs vanuit Zwolle! Station Amsterdam Zuid ligt op de route van/naar Schiphol en is dus vanuit bijna de hele Randstad in maximaal een uur te bereiken.

Route Zwolle

Ons adres is: Dokterspad 2, 8025 AW Zwolle (MBO Landstede)

Met de auto:

Vanuit het noorden:

Neem op de A28 de afslag Zwolle Noord (afslag 20). Onderaan de afrit sla je linksaf. Rijd onder de snelweg door de Ceintuurbaan op. Zie verder onder 'In Zwolle 1'.

Vanuit Kampen en de polders:

Vanuit Almere en Lelystad is het het gemakkelijkst om eerst naar de A28 te rijden en dan de beschrijving vanuit het zuiden te volgen. Vanuit Kampen, Dronten en Emmeloord kun je het beste de N50 nemen. Die sluit aan op de A28. Volg vanaf daar de beschrijving 'Vanuit het zuiden en de Randstad'.

Vanuit het zuiden en de Randstad:

Neem op de A28 de afslag Zwolle Noord (afslag 20). Onderaan de afrit sla je rechtsaf de Ceintuurbaan op. Zie verder onder 'In Zwolle 1'.

In Zwolle 1:

Volg de Ceintuurbaan tot je aan je linkerhand het nieuwe ISALA-ziekenhuis ziet verschijnen (organische of 'antoposofische' architectuur, net als het ING-gebouw in Amsterdam of het gebouw van de Gasunie in Groningen). Dat is bij de vierde verkeerslichten vanaf de snelweg, vlak na het voetbalstadion. Let op: houd je aan de aangeven snelheid! Veel controles en flitscamera's hier.
Sla hier linksaf de Dokter van Heesweg in. Sorteer voor op rechtdoor (dus niet linksaf de Dr. Stolteweg inslaan!). Neem vervolgens de tweede weg links. Dit is het Dokterspad. Parkeren kan links op het parkeerterrein, dus tegenover het schoolgebouw. Neem de grote gele hoofdingang van het gebouw aan je rechterzijde om ons te bereiken. 

Vanuit het oosten over de provinciale weg:

Vanuit Almelo/Enschede:

Zorg je dat je op de N35 komt richting Heino en Raalte. Volg deze weg tot in Zwolle waar deze weg de Ceintuurbaan heet. Zie verder onder 'in Zwolle 2'.

Vanuit de richting Deventer:

Zorg dat je op de N337 komt (die loopt van Deventer langs de IJssel naar Zwolle langs Wijhe, Olst en Windesheim). Zodra je Zwolle inrijdt, sla je rechtsaf de Oldeneeallee op. Volg deze tot aan het einde en sla dan linksaf de N35/Ceintuurbaan op. Zie verder onder 'In Zwolle 2'.

In Zwolle 2:

Rijd over de Ceintuurbaan onder de spoortunnel door en sla bij de derde verkeerslichten rechtsaf de Dokter van Heesweg in, dit is richting Isala-ziekenhuis. Daar sorteer je voor op rechtdoor (sla dus niet linksaf de Dr. Stolteweg in!). Neem de tweede weg links: het Dokterspad. Parkeren kan links op het parkeerterrein tegenover het schoolgebouw. Neem de grote gele hoofdingang bij het gebouw aan je rechterzijde om ons te bereiken.

Grotere kaart weergeven

Met het openbaar vervoer:

Zwolle heeft maar één station. Neem voor het station een bus naar het Isala ziekenhuis. De busrit duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt de volgende bussen nemen:

 • Stadsbus
  • Bus 1 Station - Oosterenk
 • Synthus - streekbus
  • Bus 40 richting Meppel
  • Bus 70 richting Steenwijk
  • Bus 166 richting Raalte
  • Bus 167 richting Ommen

Je kunt ook een OV-fiets huren op het station. Het is ongeveer 10 minuten fietsen (iets meer dan 3 kilometer).
Of als je van een stevige wandeling houdt ..... het is ± 40 minuten lopen. Hieronder vind je een kaart met de snelste route.


Grotere kaart weergeven