skip to content

De AvKH in 1 minuut

De AvKH in 1 minuut

De Academie voor Klassieke Homeopathie in Zwolle is een deeltijd beroepsopleiding die opleidt tot klassiek homeopaat. Wij hebben meer dan 25 jaar een bewezen succesvolle opleiding ook omdat al onze docenten uit de praktijk komen. Om goed de homeopathie te leren krijg je eerst een gedegen kennis van de mens in de breedste zin van het woord. Daarom scholen we je niet alleen in psychologie, medische kennis en uiteraard veel homeopathievakken, maar ook in het therapeutisch waarnemen. Want ons doel is duidelijk: wij willen dat jij de beste homeopaat wordt die in je zit!

De mens is zoveel meer dan alleen een lichaam. Ons bewustzijn en gevoelsleven speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. In onze opleiding leren we je de samenhang te zien aan de hand van live consulten en praktijkcasussen. Zo krijg jij inzicht op het effect van het denken en voelen op ons lichaam en vice versa. Want wie kent niet iemand die last heeft van de schouders als er veel stress is geweest?

Door de manier waarop we je leren een goede anamnese af te nemen en tijdens deze anamnese de hele mens waarnemen én de manier waarop we je Materia Medica (geneesmiddelleer) leren, begrijp jij waarom een homeopathisch middel past bij bepaalde lichamelijke klachten en/of de manier waarop iemand denkt of voelt. Daarmee word je een therapeut die succesvol bijdraagt aan het gezondheid- en ontwikkelingsproces van je patiënten later in je eigen praktijk.

De Academie voor Klassieke Homeopathie gebruikt een eigen ontwikkelde analysemethodiek dat je helpt tijdens je studie én in de praktijk om tot het beste homeopathisch voorschrift te komen. Dat systeem leren we je tijdens de opleiding waardoor je exact weet wat je doet en waarom.

​​​​​​Kortom: wil jij in de toekomst aan de slag als zelfstandig Klassiek Homeopaat kom dan naar de AvKH!

​​​​​​​

  • Al meer dan 25 jaar een bewezen succesvolle aanpak
  • De beste docenten uit de praktijk
  • Top locatie in Zwolle, goede verbinding met OV en eigen parkeerplaats
  • Officieel erkende opleiding
  • Al tijdens je studie eigen patiënten onder begeleiding behandelen, dus afstuderen met een lopende praktijk
  • Na afstuderen inschrijving bij de beroepsvereniging
Up