Waarom kiezen voor de AvKH?

De Academie voor Klassieke Homeopathie biedt voor de opleiding tot homeopaat een aantrekkelijk en afwisselend studieprogramma, gegeven door enthousiaste en ervaren docenten. Je wordt breed geschoold, komt in aanraking met verschillende stromingen binnen de homeopathie en we stimuleren je vooral om hierin je eigen weg te vinden. 
Je leert veel communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken, je doorloopt een uitgebreide praktijkperiode, waardoor je veel ervaring opdoet. Dit vergemakkelijkt de start van een eigen praktijk, bovendien volg je diverse ondersteunende (praktijk)vakken. 
Door bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en groei leer je jezelf beter kennen en ontdek je hoe je (beter) omgaat met jezelf en anderen. Verder hebben wij een holistische kijk op de mens en zijn omgeving en een spirituele zienswijze, én we staan met beide benen op de grond. We geven les op vrijdagmiddag en -avond in Zwolle. 

Meer informatie:

 • Bij ons komen al in het eerste jaar van de opleiding de homeopathische vakken aan bod, daar kom je immers voor. Ook verbinden wij de medische vakken steeds met de homeopathische zienswijze, zodat wij een inspirerend, boeiend en afwisselend programma bieden van medische én homeopathische vakken.
 • Wij investeren veel in persoonlijke begeleiding tijdens de studie en besteden vooral veel aandacht aan persoonlijke en daardoor ook therapeutische ontwikkeling. Dit vak start al in het eerste jaar, is intensief en loopt als rode draad door de opleiding heen. Dit heeft tot gevolg dat je jezelf goed leert kennen, waar je straks als homeopaat baat bij hebt. Je bent immers zelf je gereedschap.
 • Veel homeopathische boeken zijn in het Engels of Duits geschreven. Het valt vaak niet mee om in een hoog tempo nieuwe vakken te bestuderen en dan óók nog in een vreemde taal. Daarom bundelden wij door de jaren heen alle relevantie informatie uit verschillende talen, boeken en stromingen, in een nog steeds groeiend en zeer uitgebreid syllabusprogramma. Dit maakt studeren bij ons makkelijker. We zijn bezig om de homeopathische syllabi één voor één in boekvorm uit te geven. Eén deel is al in boekvorm verschenen: de Fuga Materia Medica.
 • Wij hebben door de jaren heen als opleiding een uniek Materia Medica studieprogramma (beschrijving van de homeopathische geneesmiddelen) ontwikkeld in het Nederlands. Dit betekent dat veel al beschreven staat, waardoor je niet alles zelf hoeft uit te zoeken. Bovendien leren we je alle geneesmiddelen aan in familieverband, behandelen uitgebreid de overeenkomsten en verschillen binnen deze families, op zowel psychisch als lichamelijk niveau.
 • Wij besteden veel aandacht aan communicatieve vaardigheden en gespreks- en anamnesetechnieken. Zo ben je straks goed in staat om op een gezonde manier met je patiënten te communiceren én om zoveel mogelijk effect uit je anamnese te halen. Daarnaast hebben wij het unieke Compleet Analyse Systeem ontwikkeld waardoor je heel systematisch leert analyseren wat er met je patiënt aan de hand is.

De basis van het vak homeopathie is 'eclectisch': wij nemen in onze opleiding de verschillende ideeën van de diverse stromingen binnen de homeopathie als uitgangspunt. Dit wil zeggen dat we niet één methode doceren, maar de verschillende visies binnen de homeopathie behandelen, om zo tot een voor de patiënt goede geneesmiddelenkeus en behandeling te komen. Wij stimuleren je vooral om je eigen weg te vinden en je eigen visie te ontwikkelen. Je bestudeert daarom zowel de traditionele methodes, als de nieuwe benaderingswijzen.

 • Als opleiding garanderen wij een uiterst gedegen voorbereiding op een eigen praktijk als homeopaat en krijgen dit, keer op keer ook weer van onze alumni terug. Voordat je kunt afstuderen behandel je, in de laatste fase van de opleiding, een aanzienlijk aantal patiënten onder supervisie van onze docenten met minstens drie consulten in een half jaar per patiënt. Je draagt je eigen proefpatiënten aan, maar leert ook van de (video) anamneses van je medestudenten.  
 • Onze visie is beduidend anders. Wij hebben een holistische visie op de manier waarop wij naar de mens kijken en hoe wij deze visie in de lessen steeds tot uitdrukking willen brengen. Wij proberen steeds weer om de samenhang in dingen over te brengen. De spirituele kant van de mens hoort daar ook bij. Deze visie is niet in een paar zinnen samen te vatten, dus lees daarover meer onder 'Spiritueel en ...'.  
 • Wij geven les op vrijdagmiddag en -avond in Zwolle en ben je het weekend vrij.  Je reist dus altijd buiten de filetijden. De lessen worden gegeven door enthousiaste docenten binnen een inspirerende omgeving. 

Wil je meer weten? 

 • Kom naar de  inloopmiddag in september, of de  open dagen op in mei in Zwolle.
 • Geef je op als proefpatiënt, om een idee te krijgen wat een student in de praktijkfase doet.
 • Of meld je aan voor de basiscursus 'Homeopathie' of onze cursus 'Eerste Hulp met Homeopathie' om een indruk te krijgen van onze opleiding.

Terug naar de welkomspagina

Videos

Wanneer je deze twee video´s bekijkt krijg je een goede indruk van wie wij zijn en hoe we werken. Dat vertelt meer dan een tekst op de website omdat we onze (ex)studenten ook uitgebreid aan het woord laten.

Onze eerste film uit 2013

Weten hoe het is om bij ons te studeren? De nieuwe film uit 2017!

Terug naar de welkomspagina